Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de gener del 2012 | 13:41
Crònica · Política catalana

L'estèril maquillatge de Chacón

Carme Chacón vol ser secretària general del PSOE i està convençuda que per aconseguir-ho ha de dissimular el seu origen i fins i tot ha de sacrificar part de la seva ideologia. Fins ara ha fet dues coses: presentar la seva candidatura a Almería, poble natal del seu pare, tot i ser filla d'Esplugues de Llobregat, i oblidar-se del federalisme en el seu discurs.

Malgrat aquest esforç de maquillatge, el seu rival, Alfredo Pérez Rubalcaba, va aconseguir el doble d'avals que ella en el comitè federal del PSOE de la setmana passada. I no només això. Continua rebent els atacs de la caverna mediàtica per la seva condició de catalana i fins i tot la seva web ha estat hackejada per grups espanyolistes que no volen que arribi a ser presidenta del govern espanyol, cosa que ara com ara és una hipòtesi més que llunyana.

L'única possibilitat de victòria que té Chacón passa per abandonar la seva condició de catalana i renegar de la ideologia del PSC, que encara aspira a federalitzar el PSOE. És un objectiu difícil, perquè l'anticatalanisme, com s'ha demostrat en el seu cas, forma part de l'ADN de l'espanyolisme, i això no ho canvia ningú. Chacón seria més útil al seu partit, el PSC, si fes una candidatura desacomplexada, sense amagar els orígens, defensant una Espanya diferent, més plural, on el socialisme català pogués tenir un perfil propi. No ho farà, perquè perdria, però de l'altre manera és molt probable que tampoc acabi guanyant. I el PSC haurà perdut una ploma més en l'intent de tornar a esdevenir una força central de la societat catalana. S'ha demostrat que és més fàcil que un negre presideixi els EUA que no que una catalana lideri un partit estatal. Ni José Borrell se'n va sortir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat