Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de maig del 2011 | 16:06
Crònica · Política catalana

Operació Chacón, el PSC queda en mal lloc

Carme Chacón ha fet el pas i ha anunciat que no es presentarà a les eleccions primàries del PSOE per ser presidenta del govern espanyol.

La ministra ho fa després de no poques pressions de la vella guàrdia, els barons i l'aparell del partit per a que deixés pas a Alfredo Pérez Rubalcaba, que en un moment baix del PSOE consideren que és qui té més opcions de plantar cara al PP de Mariano Rajoy. Chacón tenia el suport del PSOE de Madrid i de bona part de l'andalús, el manxec i el valencià, a més del PSC. Prefereix esperar, que passin les eleccions, que sigui Rubalcaba qui es rosteixi i mantenir intactes les seves opcions per aspirar a tot el 2015.

La seva opció té una forta repercussió per als socialistes catalans. Cas que hagués concorregut ara, tant si Chacón guanyava com si perdia, els desavantatges de la seva relació amb el PSOE, que cada cop més sectors del socialisme català renovadors aposten per finiquitar, quedaven de nou a la vista. Chacón no fa ara el pas però tot indica que un cop Rubalcaba perdi les eleccions de 2012, tal i com es preveu, ella es presentarà al congrés que aleshores celebrarà el PSOE i optarà a ser-ne la candidata el 2015.

Si aquest pla s'executa això serà un problema en tota regla, atès que els socialistes catalans tindran al capdavant del PSOE una militant seva, cosa que mai no havia passat fins ara. A la roda de premsa d'avui al migdia a la seu del PSOE, Chacón ha evidenciat que el seu projecte no acaba i que el pensa construir des de la seva identitat catalana i espanyola. I que ara no ha pogut ser, malgrat que fins que els barons van posar a un debilitat Zapatero els tancs a les portes de Ferraz ella ho volia i així li ho va repetir dimarts a l'encara secretari general del PSOE, però que serà.

Al PSC, on comencen a sorgir moviments de base que qüestionen l'estatu quo dels darrers anys i el model de partit i de la relació amb el PSOE, la situació no és gens còmoda i les contradiccions i xocs d'interessos entre sectors poden anar a més.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat