Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de juny del 2011 | 15:30
Crònica · Política catalana

Primers atacs a Oriol Junqueras

Esquerra l'ha encertat. Només cal veure els primers atacs mediàtics i les primers crítiques rebudes per l'encara no president d'ERC, sobretot des de files socialistes i tribunes d'opinió del mateix color.

Oriol Junqueras ja molesta alguns, sobretot a aquells que no voldrien que ERC sortís de l'òrbita del PSC, on ha perdut tota la seva centralitat i la meitat dels votants. Acusen Junqueras de representar una esquerra petita, centrada només en l'independentisme i fins i tot, titella de CiU. Res més lluny de la realitat. Amb Junqueras ERC retorna a la centralitat que havia tingut quan era un partit que sense deixar de banda les seves fortes conviccions socials situava també la reivindicació nacional a primer pla. Amb Junqueras el PSC perd una crossa i això molesta. També s'equivoquen aquells que pensen que ara la crossa la guanyarà CiU. S'equivoquen: amb Junqueras ERC recupera la seva independència, es dota d'una política pròpia i d'una estratègia de pactes transversal, guiada per l'avenç nacional, cosa que l'ha de permetre créixer electoralment i tornar-la a situar en el mapa.

L'eurodiputat ho ha demostrat al seu poble, Sant Vicenç dels Horts, on s'ha convertit alcalde amb els vots de CiU i ICV, una combinació que se surt de l'esquema tradicional front d'esquerres contra front nacional. Alguns l'han batejada com el tripartit nacional. És una formula ara per ara difícilment extrapolable al Parlament de Catalunya, però demostra imaginació, capacitat de pactar i renovació.

La direcció que ha conduit ERC en els últims anys ha d'entendre que ha de deixar pas per generar una nova il·lusió. Molts ho han entès: Joan Puigcercós, Ernest Benach, Jordi Portabella, etc. Però encara en queda algun que es fa pregar. Esperem que recapaciti, perquè queden pocs mesos, i el primer èxit congressual d'ERC ha de ser la unitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat