Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de març del 2011 | 15:36
Crònica · Política catalana

Tornen la puta i la Ramoneta

És temps de rellegir els clàssics. Durant molts anys aquesta història ja la va protagonitzar Jordi Pujol: quan no tenia majoria absoluta, tenia dues dones parlamentàries, una per les coses serioses, la Ramoneta, i una altra per a les alegries patriòtiques, aquelles que fan trempar el personal nacionalment parlant.

Parlament de Catalunya

No en tenim cap dubte amb quina s'ho passava millor, però tot i així, els millors hotels, com el Majèstic o la Moncloa, sempre els reservava per la Ramoneta.

Ara Artur Mas està intentant repetir la jugada, tot i que sense tant 'glamour'. Quan es tracta de rebaixar impostos, com el de successions, truca a la porta del PP. La investidura amb el PSC, que també és una dama d'honor, sempre disposada a deixar-se pactar, i quan arriba el moment d'aixecar banderes, aleshores pactem amb ERC una comissió d'estudi del finançament que algun dia llunyà s'ha d'acostar al concert econòmic. I ja veurem amb qui pacta CiU els pressupostos: PP i PSC s'estan donant cops de paraigües per ser la preferida.

Però Artur Mas pot permetre's això i molt més. Fins i tot algun dia aconseguirà fer un trio, perquè el resultat del 28 de març ha deixat l'esquerra d'aquest país estabornida, que continua sense fer autocrítica, incapaç de reaccionar i amb uns líders ferits de mort. Mentre això sigui així, Mas farà el que vulgui al Parlament, podrà posar consellers que reneguin del sobiranisme i enviar a Brussel·les funcionaris espanyols que menyspreen l'ús de l català a Europa. El que vulgui, sobretot mentre hi hagi independentistes que diguin que la independència és a tocar. Mentre uns la toquen imaginàriament, els altres manen el dia a dia, que és el que compta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat