Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de juliol del 2011 | 16:42
Crònica · Política

Camps dimiteix tirant de victimisme i acorralat per la corrupció

Es presenta com a víctima d'una "campanya", diu que se sacrifica per no perjudicar a Mariano Rajoy, i afirma que els que l'han atacat "perden per sempre".

S'ha acabat. Tirant de victimisme i escudant-se en els resultats electorals del passat 22 de maig, el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha anunciat la seva dimissió presentant-se com a "víctima" d'una campanya contra ell. Titllant de miserables aquells que no han sabut valorar la seva gestió, Camps ha anunciat que se'n va amb la consciència tranquil·la i ha emmarcat la seva decisió en un "sacrifici personal" a favor del seu partit per tal que Mariano Rajoy sigui president del govern espanyol. "Avui, els que m'han atacat, perden per sempre", ha conclòs l'expresident, després de declarar-se "fart de tot plegat". Acaba així l'escapada endavant de Camps, que pensava que amb una victòria electoral contundent en tindria prou. Els fets s'han precipitat des d'aquest mati, quan el dirigent ha fet marxa enrere i no s'ha presentat a la seu del TSJCV, on tenia intenció de declarar-se culpable per evitar anar a judici.

El sainet de Camps

Aquest matí, Camps ha fet marxa enrere i finalment no s'ha presentat a la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), on se l'esperava a última hora d'aquest migdia perquè signés l'acceptació d'una multa pel cas dels vestits i evitar així seure al banc dels acusats pel cas dels vestits. Tot i que diferents fonts havien confirmat que el president s'estava desplaçant fins al TSCV i fins i tot s'ha endarrerit deu minuts l'horari de tancament, previst per a dos quarts de tres, finalment ha comunicat que no es presentaria.
L'única sortida que li ha quedat a Camps ha estat la de marxar presentant-se com a víctima d'un complot
Camps tenia de termini fins la data del judici per fer efectiva la conformitat de la pena i declarar-se culpable. La direcció estatal, però, no volia en cap cas que la situació s'allargués fins passat el període estival pel desgast polític que suposaria, més tenint en compte la possibilitat d'un avançament electoral per aquesta tardor. És per això que Federico Trillo hauria pressionat a Camps perquè acceptés la seva culpabilitat, a canvi del suport de la direcció estatal a la seva continuïtat al capdavant de l'executiu. L'escenari, però, deixava igualment a Camps al marge del precipici, ja que seria president havent-se declarat culpable en un cas de suborn i acceptant, de retruc, que hauria mentit quan afirmava que ell s'havia pagat els vestits. La pressió externa, que no ha parat de créixer fins i tot en mitjans propers al PP, com El Mundo o Las Provincias, hauria fet quasi impossible la seva continuïtat.

Qualsevol de les dues opcions, doncs, eren nefastes per al futur polític del dimitit president de la Generalitat Valenciana. L'única sortida que li ha quedat a Camps ha estat la de marxar presentant-se com a víctima d'un complot i mantenint la seva innocència en l'afer tot i ser incapaç de presentar cap de les factures dels vestits que hauria rebut.

La resta d'imputats
D'altra banda, dos dels quatre imputats pel cas dels vestits ja han signat l'acceptació de la pena: l'exvicepresident del govern valencià, Ricardo Campos, i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret. Amb la dimissió de Camps, però, falta per conèixer quines són les intencions de l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, que seria el més reticent a acceptar la seva culpabilitat. Costa no tenia cap càrrec a l'administració i, per tant, podria sortir ben parat d'un hipotètic judici. Acceptar la seva culpabilitat, en canvi, significaria per ell afrontar el més que probable judici per finançament il·legal del partit amb antecedents. Durant les hores d'incertesa s'ha arribat a rumorejar, fins i tot, que Camps hauria ofert a Costa una conselleria a canvi que acceptés pagar la multa per tal de poder seguir al capdavant de l'executiu valencià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat