Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de febrer del 2013 | 20:16
Crònica · Política

Mas respon les ambaixades espanyoles: el procés ha engegat

El president ha alertat les ambaixades espanyoles aquesta setmana en la seva presència a la cimera de governants liberal-democràtes europeus, organitzada pel primer ministre holandès, Mark Rutte, a Amsterdam. La guerra informativa de l'Estat en contra d'un dret tan fonamental com el que tenen els pobles a decidir lliurement el seu futur ha comptat aquesta setmana amb la resposta del president Mas: el vaixell ja ha salpat.

Barcelona · La manca de presència del president Artur Mas als mitjans en els darrers mesos preocupava molts sectors de la societat catalana que busquen un lideratge ferm per al procés cap al dret a decidir que Catalunya ha d'exercir en els propers mesos.

Si bé la tasca d'entitats properes al Govern i també de la societat civil, com el Col·lectiu Emma o Òmnium Cultural, treballen sense treva en la tasca de portar el dret a decidir de Catalunya portes enfora i convertir el procés en un afer d'àmbit pròpiament europeu, Mas aquesta setmana ha sentenciat que el país continua liderat per algú que té clars els propòsits del país i de la seva població. 

Després d'una  llarga espera Artur Mas ha viatjat aquesta setmana fins a Amsterdam per a respondre els atacs de les ambaixades en una de les posicions del tauler d'escacs que més s'apropa a l'atac al rei: la cimera de governants liberal-democràtes europeus, la qual ha volgut comptar amb la presència de Catalunya tot ser, encara, una nació sense estat.

Cal que Artur Mas entengui que el seu lideratge i la seva tasca al capdavant de Catalunya ha de passar, necessàriament, per aquesta tasca. Si bé la sempiterna pedagogia catalana s'ha exercit històricament a Madrid, ara cal trencar aquestes inèrcies i traduir aquesta acció en l'actual context: cal treballar en la constatació del fet nacional català portes enfora. 

Des d'Amsterdam, doncs, i davant dels principals caps d'estat de la Unió Europea, Mas ha llençat aquesta setmana un missatge a la diplomàcia espanyola completament d'acord amb l'any Espriu que Catalunya celebra enguany: no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu. I sobretot que ha llevat l'àncora per a salpar cap al dret a decidir.

"És ridícul intentar controlar l'acció exterior catalana. Sàpiguen i entenguin, de primera mà, allò que en aquest moment està en marxa a Catalunya" ha dit Mas. Cal exigir al president que faci la seva feina de manera inel·ludible fins a la celebració de la consulta, una feina que o és altra que explicar al món qui és Catalunya i què vol. Tal i com aquesta setmana ha fet.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat