Indica publicitat
Dimarts, 7 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 d'octubre del 2012 | 17:57
Crònica · Seguretat

Desencís a Interior pel possible nomenament de Quico Homs

Després de via crucis que han suposat, durant anys, ICV i Joan Saura a la Conselleria de l'Interior ─i, sobretot, el maldestre Joan Boada, qui va ser a punt de carregar-se el departament─ ara, que amb el Conseller Puig i el seu equip començava a haver-hi una certa estabilitat, el departament ha entrat en un gran desencís en saber-ser que el 26 de novembre s'haurà de tornar a començar de zero.

Els inicis del Conseller Felip Puig van ser difícils: un equip nou, desconeixedor en bona part de la problemàtica de la seguretat i la policia, i que va cometre errors com l'operatiu de desallotjament de plaça Catalunya del col·lectiu d'indignats o l'operació d'encerclament del Parlament de Catalunya pels mateixos manifestants.

Superats, però, aquests dos greus entrebancs, Felip Puig, amb contundència, ha sigut capaç d'imprimir caràcter al cos de Mossos d'Esquadra i enfortir alhora la seva autoestima amb una sèrie de canvis en els comendaments encara no del tot efectuats en el seu conjunt.

Ara, deixada enrere ja la inexperiència del principi de la legislatura, el Departament de l'Interior i l'Institut de la Seguretat Pública de Catalunya estan preparats per assolir una segona fase que consolidaria aquest procés de normalització del cos després del trauma viscut els darrers anys. La direcció política actual del cos és conscient del pas endavant que els Mossos cal que facin ─tant en les seves responsabilitats com en les competències. Per tant, el Govern de la Generalitat, si actua amb sentit d'Estat, hauria de donar els mitjans econòmics i d'estructura per tal d'assegurar que la Policia de Catalunya sigui la garantia de la seguretat de tots els ciutadans així com de les seves Institucions Nacionals.

Una notícia, però, ha irromput a diferents mitjans digitals: en el proper Govern que ─amb tota seguretat─ crearà Artur Mas, hi podria haver canvis en la titularitat del Departament de l'Interior, el qual passaria de Felip Puig a Quico Homs. La notícia és una gerra d'aigua gelada sobre el cos de Mossos d'Esquadra, els quals ja coneixen Homs i les seves pretencions  d'encapçalar la Conselleria de l'Interior. El cos de Mossos també coneix els tics i manies d'Homs quan ell mateix va ser cap de gabinet del Conseller Pomés amb el Govern de l'ex-president Jordi Pujol.

Quico Homs és un home gris, de difícil relació, amant de les fòbies a persones i institucions que no han acceptat, en algun moment, la seva lletra i música de les cançons que normalment Homs canta desafinadament. 

Aquesta notícia, però, no sols ha estat desmentida per fonts properes a l'actual Conseller de l'Interior, sinó que persones vinculades a CiU ─i el propi President de la Generalitat─ tampoc no creuen que Quico Homs sigui la persona indicada per dirigir un departament com el de l'Interior. Sembla que tot plegat és, possiblement, un globus sonda del propi Homs, el qual cada cop se sent més qüestionat pel seu entorn, pel "pinyol" de CDC i també pels membres de l'actual Govern, donat el seu excessiu protagonisme i les seves intencions de tapar informativament els consellers del Govern i interferir-se en qüestions que són estrictament responsabilitat del partit de CDC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat