Indica publicitat
Dimecres, 12 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de gener del 2015 | 17:50
Crònica · Seguretat

Liquidar les competències de seguretat de Catalunya i Euskadi

Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern, i el ministre Fernández Díaz, ambdós caps de la seguretat, la intel·ligència i les clavegueres de l'Estat, han aprofitat la conjuntura internacional després dels atemptats a França i Bèlgica per escombrar cap a casa i redissenyar una política de seguretat "nacional" que es pot instrumentalitzar per afrontar reptes de seguretat i crisi, i també possibles situacions complicades institucionalment a Catalunya i Euskadi.

CEEC · I tot això ho poden fer sense haver de recórrer a les mesures excepcionals que preveuen les lleis actuals.

El president Rajoy podrà assolir el comandament de Mossos i de l'Ertzaintza liquidant d'aquesta manera les competències de seguretat integral d'aquestes dues nacions. L'Estat recentralitza en seguretat adduint que l'amenaça del gihadisme és una bona coartada per deixar més en pilotes, encara, les policies nacionals de Catalunya i Euskadi. 

Avui l'Estat ja controla centralitzadament la ciberseguretat, la seguretat marítima, la seguretat aèria i la seguretat financera, així com també el medi ambient, l'energia, els transports i les telecomuniaccions.
Reaccionaran Catalunya i Euskadi davant d'aquesta recentralització?"
Davant d'aquesta ofensiva ¿quines infraestructures d'Estat pot construir la Generalitat en totes les matèries indicades? L'Estat està a l'ofensiva. Reaccionaran Catalunya i Euskadi davant d'aquesta recentralització?

Té Catalunya una política de seguretat nacional? Hi ha algú que, amb sentit d'Estat, hi pensi? Mentrestant, milers de membres dels cossos de seguretat i emergències catalans estan perplexes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat