Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de gener del 2015 | 17:11
Crònica · Seguretat

Mossos i terrorisme jihadista

El terrorífic atemptat contra el setmanari Charlie Hebdo, a més de ser un atemptat a la llibertat d'expressió i a la llibertat religiosa en l'Europa occidental, és també una demostració de la necessitat d'augmentar la intel·ligència i la informació policial vers el moviment gihadista.

Reproduïm del CEEC · Però no només això. Cal augmentar les mesures de prevenció i d'acció social per impedir l'extensió d'aquest fenomen.

A Catalunya, i molt en concret a Barcelona, l'Estat hi té una unitat del CNI especialitzada --amb molta experiència-- en gihadisme. A la vegada, se sap que hi ha unitats nordamericanes, britàniques i israelianes que tenen la seva base d'operacions a Barcelona.

Però es coneix poc que, des de fa uns anys, existeix dins de la brigada d'informació dels Mossos d'Esquadra un nucli d'investigadors i especialistes en el tema del jihadisme que, amb pocs efectius i mitjans, ha sabut abortar diferents operatius com el de fa uns pocs dies, evitant així que arribin a Síria o a l'Iraq alguns voluntaris jihadistes. Aquestes accions, afegides a algunes operacions més coloquen aquesta unitat dels Mossos a un bon nivell.

Però la manca de sentit d'Estat de les nostres institucions es reflecteix també en les dificultats que tenen els nostres professionals per afrontar el repte del jihadisme. Catalunya necessita una unitat interdepartamental amb el govern que coordini totes les accions del govern i les policials. Unes mesures que s'han d'afegir a les mesures policials, d'intel·ligència i d'informació, per tal de combatre el jihadisme.

Cal, doncs, que el departament de l'Interior i el de Presidència trobin els mitjans necessaris per dotar la nostra policia i altres departaments implicats per afrontar l'ofensiva del jihadisme, que ja s'ha projectat a França i que, sense alarmismes innecesaris, pot estendre's a Catalunya.

És l'hora d'actuar, de dotar-nos de mitjans i efectius. Cal no esperar que ens colpegi el jihadisme per tal d'actuar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat