Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de setembre del 2015 | 11:19
Crònica · Seguretat

Nou document del CEEC

En els propers dies serà distribuït el Document número 7 sota el títol de "Construïm la policia nacional de Catalunya (PNC) i un model nacional català de seguretat amb data 1 de setembre del 2015.

Barcelona · El CEEC, que des de 1984, fa el possible per generar consciència nacional al voltant de la seguretat i elabora eines teòriques per fer aquesta possible publica aquest document del qual reproduïm íntegrament la presentació a continuació. Per aquells que  ho desitgin podran accedir al número ,en la seva totalitat, a partir del proper dia 15 a la nostra web WWW.ceec.cat.

 

Presentació

Aquest Document CEEC número  7 que ha realitzat el nostre analista Bernat Puig és també un altre complement al document de base del model policial català publicat el novembre del 2010.

És una aportació seriosa i documentada de quin és l'estat i les possibilitats dels efectius de seguretat pública de què disposa avui el nostre país.

Crec que aquesta aportació és molt important per veure la realitat i el panorama de la seguretat pública a Catalunya i les possibilitats que tenim si es produeix un nou marc legal en el que es pugui desenvolupar un model nacional de seguretat pública al servei de la ciutadania i de la nova República Catalana.

La policia de Catalunya i tots els serveis de seguretat del país tenen en la situació política actual i l'esdevenidor que s'endevina en l'horitzó una importància vital: la d'assegurar que les nostres institucions i la nostra ciutadania podran desenvolupar en llibertat i sense desestabilitzacions el procés democràtic que estem portant a terme.

El setembre del 2015 la policia de Catalunya serà un element de l'estructura de l'Estat català que serà tensionat  i el poble de Catalunya n'espera molt d'aquests ciutadans policies, bombers i de tots els cossos de seguretat, creient que estaran a l'alçada del repte d'assegurar les llibertats de la nostra societat.

El Document número 7 del CEEC es difondrà a partir del 15 de setembre en edició digital, tot esperant que els mitjans de comunicació se'n facin ressò i que tots els professionals de la seguretat pública de Catalunya en facin difusió entre els seus companys.

El CEEC, des de 1984, quasi sempre a contracorrent, ha lluitat i seguirà fent-ho per construir el model de seguretat pública que necessita la Catalunya-estat del segle XXI, i aportarà tota la seva experiència, estratègia i capacitat de lluita per construir les estructures d'estat que la nova nació requereixi.

 

Miquel Sellarès

President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat