Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de maig del 2014 | 18:38
Crònica · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

Sánchez-Camacho i Fernández Díaz ja tenen la foto

Una de les conviccions importants que ha de tenir el poble de Catalunya és que la violència és un element que sempre ens anirà a la contra, i que es convertirà en una eina d'aquells qui volen desprestigiar el moviment social i nacional de Catalunya cap a la llibertat i la sobirania.

Feia setmanes que certs sectors del PP i de C's somiaven amb què Catalunya es conevrtís amb l'Ulster, que la seva societat es trencaria i que a Cataluya es viuria una situació com la d'Euskadi de fa 6-7 anys. I a més, el propi ministre de l'Interior qui hauria de ser més responsable i caut en temes de seguretat ha manifestat sense immutar-se que inclòs en els ambients familiars catalans la tensió és manifesta i algunes famílies ni es poden reunir degut al procés sobiranista.

Altres contertulians unionistes han dit que són perseguits i increpats a Catalunya, i que els locals dels seus partirs polítics han estat agredits. Durant aquestes setmanes tots ells han fet creure a la resta de l'Estat que a Catalunya hi ha un clima de tensió i violència insuportable.

Eren conscients que estaven mentint i que en realitat a Catalunya no hi ha ni més ni menys incidents que amb l'època del pujolisme o el tripartit. Cal consultar les hemeroteques... Però davant el fracàs de l'estretègia dels aparells de l'estat i les forces unionistes contra el procés de transició nacional, els quedava una opció: que els seus somnis de violència i enfrontament a Catalunya fóssin una realitat.
Qualsevol violència d'aquest tipus va contra el procés i desprestigia els moviments socials. No els hi fem el joc"
Ahir dimecres 21 de maig es va produir un fet lamentable a Vilanova i la Geltrú, quan el ministre Montoro, acompanyat de Sánchez-Camacho sortien d'un acte electoral del PP va ser agredit per una sèrie de persones irresponsables, energúmens a sou o provocadors. Cal no descartar que aquests fóssin persones desesperades per una altra violència, la social, que posa en risc la seva supervivència com a persones.

A tots ells cal enviar-los un missatge: ahir van fer un gran favor al PP, i segur que a la nit els estrategues del partit van brindar amb cava: van aconseguir la foto que tant desitjaven. Cal que la Policia de Catalunya i el Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, investiguin fins a les darreres conseqüències aquests incidents i tallin de soca-rel qualsevol altra agressió. Qualsevol violència d'aquest tipus va contra el procés català i desprestigia també els moviments socials. No els hi fem el joc.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat