Indica publicitat
Dimarts, 28 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 d'octubre del 2012 | 20:28
Crònica · Seguretat

L'ultranacionalisme de Camacho i l'acomplexament de Navarro

D'aquí al 25-N veurem moltes coses i actituds lamentables. Per una banda, l'ultranacionalisme espanyol del PP que, sentint-se minoritari i decadent, usa la seva representant a Catalunya, la senyora Alícia Sánchez Camacho, per fer por.

Col·lectiu Coronel Escofet · Ella és aquella bruixa que a totes les fires de les festes majors intenta atemorir tots els nens. Allò que és més greu, però, és que Sánchez Camacho no sigui cap bruixa: és una política que hauria de trobar ponts de diàleg i d'entesa entre la nació catalana i l'espanyola, com ja ha fet Cameron i Salmon. En canvi, però, Sánchez Camacho visita llars de la tercera edat per a atemorir: avisa els jubilats que amb la independència no cobraran pensions i que no trobaran el suport social que necessiten. Després, Sánchez Camacho visita empresaris de totes les categories i els amenaça amb una possible independència de Catalunya que els portarà al desastre. Aquesta i tantes d'altres actuacions sectàries està duent a terme Sánchez Camacho per a intentar frenar el tsunami independentista d'un país que s'ha cansat d'aguantar l'opressió i l'espoli.

Amb tot, aquest personatge ha batut, aquesta setmana, tots els rècors d'hipocresia i irresponsabilitat en acusar el conseller Felip Puig d'usar el cos de Mossos d'Esquadra, la Policia de Catalunya, per a defensar la voluntat del poble de Catalunya, quan ella mateixa ha callat sistemàticament davant les amenaces del seu company de partit, Vidal-Quadras, qui ens volia enviar la Guàrdia Civil i un general de brigada per a ocupar el mando de la Policia de Catalunya.
Què ha fet el conseller de l'Interior Felip Puig que ha merescut la reacció de l'espanyolisme ranci amb tanta duresa?"
Aquesta senyora, Sánchez Camacho i la delegada del Govern ─la què es passa el dia a la lluna─ s'han cregut que el poble de Catalunya és fàcilment acollonible, sense adonar-se'n, però, que els efectes de la repressió del franquisme en les generacions d'ara ja ha estat superat. Unes generacions que, en i amb democràcia i llibertat, s'oposen a qualsevol amenaça de violència. Una generació ─inclosa la que a dia d'avui governa el país─ que també ha superat els dogmes de fe d'una Constitució que no han votat: ni ells ni tampoc tots els ciutadans menors de 50 anys del país.

Per acabar-ho de rematar ─i això és encara més lamentable─ l'actual dirigent del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el senyor Pere Navarro, segueix posant els peus a la galleda diàriament. Aquesta setmana ha sortit disparat a criticar amb duresa les declaracions del Conseller de l'Interior, quan Navarro mai no ha dit ni piu davant les actituds o provocacions de diversos militars jubilats o col·lectius franquistes o de l'actual delegada del Govern a Catalunya (qui intenta per tots els seus mitjans crear un conflicte de competències entre els cossos i forces de seguretat de l'Estat i la Policia de Catalunya). 
Es pretén que els 16.000 homes i dones del cos de Mossos siguin figuretes d'un pessebre espanyol?
Què ha fet el conseller de l'Interior, Felip Puig, que ha merescut la reacció de l'espanyolisme ranci amb tanta duresa? Simplement recordar als comandaments del cos de Mossos d'Esquadra quins són els seus deures en la defensa dels ciutadans i de les Institucions Nacionals de Catalunya. O és que es pretén que els 16.000 homes i dones del cos de Mossos siguin 16.000 titelles o figuretes d'un pessebre espanyol?

¿No és normal que la Policia de Catalunya defensi els seus ciutadans en contra de tots aquells que vulguin impedir la seva voluntat democràtica, lliurement expressada, o vulguin atemptar en contra les nostres Institucions Nacionals?

Des del Col·lectiu Coronel Escofet creiem molt important que el senyor Pere Navarro reflexioni sobre la seva equivocació i entengui que els homes i dones que formen el cos de Mossos d'Esquadra ─i que són plurals─ no van ser formats per ésser figures de cera i que, si el país evoluciona, ells com a institució d'Estat de primer ordre haurien de desenvolupar la funció de garantir a tots els ciutadans les seves llibertats i drets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat