Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de desembre del 2012 | 17:57
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Catalunya: gran escola de negocis

El rotatiu anglès Financial Times feia pública la setmana passada la relació de les millors escoles de negoci del món. D'entre les vint-i-cinc més valorades, n'hi ha tres que són catalanes: ESADE al número 5 de la llista, IESE a la sisena posició i EADA, a la vint-i-tresena.

Cal apuntar com a dada important i rellevant que la llista es confecciona en base al sou que reben els alumnes que han cursat un màster en aquestes escoles de negoci, tres anys després d'haver-lo acabat i estar treballant.

L'educació a Catalunya té moltes coses a millorar. És una afirmació òbvia, compartida per molts intel·lectuals i experts en la matèria. Ara bé, dit això, també cal reconèixer, saber apreciar i posar en valor tot aquell seguit d'aspectes que tenen relació amb l'educació i que des del nostre país es fan i, a més a més, molt bé –que n'hi ha.

Un d'aquests és la gran feina que estan desenvolupant, duent a terme, les escoles de negoci del país. I abans de continuar amb aquesta reflexió, també voldria fer esment i defensar el model escolar català basat en la immersió lingüística, que ha rebut reconeixements i elogis d'arreu i que, sense cap mena de dubte, és el principal èxit del nostre sistema educatiu. En moments com l'actual, cal expressar-ho amb fermesa, rotunditat i claredat.
Les escoles de negoci catalanes comencen a generar un clúster de l'ensenyament al país"
Com comentava, les escoles de negoci catalanes estan agafant cada cop més volada, sobretot a nivell internacional. De fet, més del 50% dels alumnes que cursen estudis en aquestes són estrangers, vénen de fora de l'Estat. Unes escoles ben valorades, que estan fent bé la seva feina i que comencen a generar un clúster català de l'ensenyament vinculat als negocis. Un clúster que, indiscutiblement, anirà a més, serà més positiu i proporcionarà més avantatges per a Catalunya.

A banda d'aquest aspecte, les escoles de negocis també serveixen per posar Barcelona i Catalunya al mapa. El país es visibilitza d'una manera molt clara i agafa prestigi i reconeixement. El talent internacional té la possibilitat de cursar estudis aquí i, si s'escau, de desenvolupar la seva carrera professional al país. Una font de creixement per a Catalunya, en una situació plena de dificultat i duresa com l'actual.

Barcelona i Catalunya poden ésser referents en el camp de les escoles de negoci. La feina feta per les actuals així ho fa preveure. Cal continuar en aquesta línia, cal no perdre pistonada i, amb el dia a dia, anar consolidant aquests excel•lents resultats. I l'eclosió i consolidació d'un clúster al voltant d'aquestes seria el millor resultat de tot plegat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat