Indica publicitat
Dimecres, 29 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de febrer del 2012 | 18:14
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

CMT: tornada al orígens

La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), l'ens regulador de les telecomunicacions a nivell estatal, fou un dels símbols del govern socialista espanyol per tal d'exemplificar la seva suposada descentralització.

CMT

Barcelona · El trasllat de la CMT cap a la capital catalana va aixecar molta polseguera entre tots els sectors i institucions conservadores de l'Estat, que es van oposar molt contundentment a la decisió. L'expresident català, José Montilla, un dels ministres que van impulsar el viatge cap a Barcelona de la CMT, va qualificar d'icona de l'Espanya federal, el fet que aquest ens regulador estigués al Cap i Casal.

 

Amb la tornada al poder del PP, l'aventura en terres catalanes de la CMT ha cantat les absoltes. El darrer consell de ministres dels populars decidia que l'ens havia de tornar cap a la capital de l'Estat. Després de sis anys a Catalunya, i amb el pretext de la crisi, el govern espanyol creu convenient unificar els set  organismes reguladors i situar-los a Madrid.

 

No sabem què passarà amb la flamant i moderna seu de l'organisme, ubicada al cor del 22@ de Barcelona, que va costar uns 63 milions d'euros. Es parla de possible subseu però, com diria aquell, el més calent és a l'aigüera. No obstant això, el que és evident és que serà un trasbals per als treballadors i el desaprofitament d'una potent, moderna i equipada instal·lació.

 

La CMT també contribuïa, i molt, a la transformació que significa el 22@. Peça clau del barri tecnològic de la ciutat per excel·lència, amb la seva pèrdua Barcelona i la seva dimensió tecnològica se'n ressentiran. Però aquest fet, aquesta realitat, el govern espanyol ni li preocupa ni l'interessa. La dreta espanyola actua d'acord a la seva lògica, als seus ideals. L'adéu de la CMT és un petit, però a la vegada clar i contundent, exemple que mostra la seva manera de governar.

 

En definitiva, i més enllà de les implicacions tecnològiques i econòmiques, la constatació que quan el PP arriba al poder va per feina, de cara a barraca. La CMT és una minúscula mostra d'un ampli conjunt: l'aposta pel corredor central, la secundarització de l'aeroport del Prat, el Pla Hidrològic i l'eliminació i menyspreació de la llengua catalana. I la cosa no s'acabarà aquí. Tot just, acaba de començar. Per tant, ja podem anar calçant-nos!

 

Ara bé, i com a punt final, l'adéu a la CMT és la sentència a l'Espanya plural. Els pocs socialistes catalans que, encara hi creuen, hauran de començar a trobar una nova fórmula, si no volen ésser cada cop menys i menys.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · País Valencià
Una apagada global
Crònica · Tecnologia i país
Ajuntaments catalans multats per la CMT
Indica publicitat