Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de setembre del 2014 | 18:47
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Emprenedoria i 'start-ups' a Catalunya

Ens hi tornem a posar, un cop passats els mesos d'estiu. Aquest període ens ha deixat diferents notícies tecnològiques.

Algunes que es repetixen, any rere any, malauradament, com és la problemàtica amb la cobertura de la telefonia mòbil en diverses poblacions d'aquest país i d'altres, de noves, que ens permeten veure un bri d'esperança, com és el cas de Startupbootcamp (una acceleradora que té com a finalitat la de convertir idees en empreses tecnològiques), en aquest nou curs que comencem.

Un curs que, sense cap mena de dubte, estarà marcat per l'agenda política i, en especial, per la consulta del 9 de novembre, que pot suposar un tomb de dimensions històriques per a Catalunya, en tots els seus àmbits. Caldrà seguir-ho amb atenció, i de ben a prop. Tribuna.cat ens hi ajudarà.

Tornant al Startupbootcamp cal dir que va obrir, aquest passat mes d'agost el període de recepció de projectes per a la seva delegació a Barcelona, especialitzada en Internet of Things (IoT) o el que és el mateix, internet de les coses. Aquesta acceleradora d'empreses tecnològiques és una de les més importants del món i ha decidit establir la seva seu a l'edifici Media-TIC, al 22@. Es preveu que comenci a funcionar oficialment el proper 5 de gener.

Facebook, Intel, Telefónica, Yahoo, Cisco i Oracle són algunes de les empreses vinculades amb aquesta iniciativa i que ajudaran a tirar endavant les 'start-ups' relacionades amb el món d'IoT i les dades, que s'aixopluguin en aquesta acceleradora.

Des d'aquesta crònica ho hem dit moltes vegades. I ho continuarem dient. El futur passa per la tecnologia, la innovació, la creativitat, el talent, l'emprenedoria… I, més concretament, com som capaços de donar forma a aquests conceptes, de fer-los productius, rendibles. La nostra societat ha d'anar cap aquí. Aquest ha d'ésser el camí. Cada cop hi ha d'haver més professionals treballant, innovant, creant, projectant el seu talent en àmbits com la tecnologia, la indústria, les renovables, les bio. En definitiva, sectors punters i amb projecció.

Des d'aquesta perspectiva, és obvi que accions, iniciatives, projectes com la Startupbootcamp són positius i interessants. Ara bé, en cap cas, suficients. Cal anar molt més enllà. I no només amb accions similars, projectes semblants. Cal cercar, fomentar l'emprenedoria, el talent, la innovació des de l'escola, les universitats, el món previ al camp professional. Hem de potenciar en el sistema educatiu la creativitat dels nostres infants.

Cal estimular-los el sentit de la innovació i l'emprenedoria. El ser valents, en relació a projectes i iniciatives que puguin endegar. En aquest sentit, la tecnologia és un valor, millor dit, una eina que pot facilitar tot aquest desenvolupament, d'una manera molt clara i favorable. Un instrument, amb unes potencialitats, que pot fer aflorar el talent, la creativitat, la innovació amb, permeteu-me l'expressió, senzillesa i simplicitat. Som-hi, doncs!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat