Indica publicitat
Dimecres, 25 d'abril del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de febrer del 2012 | 18:46
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

MWC: Encara hi som a temps

La setmana vinent Barcelona acollirà el Mobile World Congress (MWC) o, dit d'una manera molt més nostrada, el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil.

Mobile World Congress

Barcelona ·

Aquest congrés és una cita de referència mundial, una trobada professional i de negoci d'una enorme potencialitat, com indiquen les seves xifres -uns 900.000 milions de facturació-, que tornarà a posar Barcelona i Catalunya en l'epicentre. La capital catalana serà el centre de totes les mirades en el sector de la telefonia i les noves tecnologies.

 

El MWC és una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com una excepcional porta oberta per a les empreses del sector per tal de poder fer negocis. En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya. I, alhora, per demostrar que el nostre país aglutina totes les condicions per poder celebrar tot tipus d'esdeveniments d'aquesta magnitud i per dur a terme negocis i liderar sectors, en especial, de valor afegit, innovadors, com seria el cas de la telefonia mòbil i de les TIC. Per altra banda, l'organització d'esdeveniments d'aquesta mena permeten que el país es promocioni com a destinació turística i que altres sectors, com per exemple el sector serveis, aconsegueixen incrementar, de forma molt notòria, els seus beneficis degut al negoci que se'ls hi genera amb l'important nombre de professionals que visiten la ciutat. Per tant, la resultant de tot plegat és que tothom en treu profit: les empreses del sector, altres empreses que pertanyen a sectors que hi puguin estar vinculats, el sector serveis… Ras i curt, el país, en global.

 

L'estiu passat, la capital catalana va aconseguir que el MWC no canviés d'aires. L'organització que gestiona el MWC va confirmar que el congrés es mantindria a Barcelona fins al 2018. Es va haver de fer una feina titànica per part de molta gent -polítics, empresaris, hostalers...- per tirar-ho endavant i, afortunadament, es va aconseguir.

 

Ara bé, dit això, no s'entén que, després del que ha costat, hi hagin certes empreses que pretenguin reivindicar els seus legítims drets durant una setmana en què Barcelona serà un dels principals focus mundials.

 

Si no hi han canvis, el MWC es pot veure afectat per una vaga del transport públic de la ciutat. Esperem i desitgem pel bé de tots, de la ciutat i del pais que la situació es pugui resoldre i el seny català s'acabi imposant. Ens hi juguem massa tots!

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat