Indica publicitat
Dijous, 25 d'abril del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de desembre del 2010 | 16:46
La fotografia · Cultura

Fes-te Voluntari per la Llengua

Barcelona · El Voluntariat per la llengua, o programa de les parelles lingüístiques, va fent camí des del 2003 i no para de créixer. Iniciat per la Generalitat de Catalunya s'emmarca dintre de les polítiques per al foment de l'ús del català oral.

El Consorci per a la Normalització Lingüística és l'òrgan que el desplega per tot el país fent possible que milers de parelles lingüístiques obrin una porta al català.

L'experiència s'inicia en posar en contacte una persona que té coneixements bàsics de català (aprenenta) amb una altra que el parla habitualment (voluntària). Voluntari i aprenent conversen 1 hora setmanal durant 10 setmanes. Així, l'aprenent practica en un context relaxat i guanya fluïdesa i seguretat, de la mateixa manera que va incorporant el català a la seva pràctica quotidiana (ens ho mostra un estudi d'avaluació del programa, on la meitat dels aprenents que abans no tenien mai converses en català comencen a fer-lo servir després de l'experiència, i els que abans ja en feien algun ús n'incrementen la freqüència).

¿Qui pot ser voluntari? N'hi ha prou que el voluntari parli normalment el català, no calen títols. No ha de fer de mestre: simplement es tracta de mantenir un diàleg distès i espontani perquè l'aprenent es deixi anar. Tot prenent un cafè, fent una passejada o una petita activitat com ara visitar una exposició o fer una compra.

Eina de cohesió social. La majoria dels aprenents i aprenentes són estrangers. Així el programa també fomenta la familiarització amb el nostre context, la relació entre cultures i el coneixement mutu de persones que conviuen en un mateix territori.

Si disposes d'una hora setmanal... Des del Consorci per a la Normalització Lingüística et proposarem un aprenent coincidint amb el teu horari disponible, la zona que et convingui i altres preferències que indiquis. Us posarem en contacte i us facilitarem suport i assessorament. Hi ha moltes PERSONES amb ganes de millorar els seu català!

 

Per a més informació també us podeu adreçar al telèfon 93435 6685.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat