Indica publicitat
Divendres, 22 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de juny del 2012 | 18:48
La fotografia · Cultura

Òmnium lliura el 44è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Josep Massot i Muntaner

A l'acte de lliurament, Muriel Casals ha fet una crida a defensar la unitat del català i ha dit que "la nostra llibertat és la nostra llengua".

Barcelona · En la línia del lingüista i filòleg Joan Solà, Josep Massot ha corroborat aquesta setmana la seva rellevància en la llista de referents de la nació catalana. Òmnium Cultural ha lliurat el 44è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a l'historiador, filòleg i editor Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat i cap visible de Publicacions de l'Abadia.

L'acte d'entrega del màxim guardó de la literatura catalana s'ha celebrat al Palau de la Música Catalana en una trobada on Massot ha instar les administracions i la societat a fer un esforç "seriós i continuat" per defensar amb "intel·ligència i tenacitat" els guanys aconseguits en l'àmbit cultural en les darreres dècades. En el seu discurs, que podeu consultar a la secció Documents, Massot ha dit que "correm el perill que la nostra infraestructura cultural es desfaci com una mitja i que retrocedim fins a uns extrems dels quals potser no podríem recuperar-nos mai més". Josep Massot carrega a la seva esquena més de 50 anys de lluita a favor de la llengua pròpia.

Per la seva banda, Muriel Casals, Presidenta d'Òmnium Cultural, ha lloat la trajectòria de Massot i ha recordat que la seva producció bibliogràfica el fa mereixedor d'aquest reconeixement. Muriel Casals ha insistit en la necessitat de reivindicar la llengua i la cultura catalanes íntegrament arreu del territori i ha seguit la línia de Massot en instar els catalans a mantenir viu el compromís mostrat amb la llengua catalana en els darrers anys. Finalment, Muriel Casals, ha recordat les múltiples agressions que pateix la nostra llengua arreu del territori. 

"La nostra llibertat és la nostra llengua. Cal que tots entenguem, reivindiquem i visquem des de la normalitat que una llengua és també un espai cultural" ha sentenciat Casals. Podeu accedir a la lectura completa del discurs de la Presidenta d'Òmnium a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat