Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de juliol del 2016 | 13:44
La fotografia · Política catalana

El Partit Demòcrata Català ha escollit la seva direcció aquest cap de setmana

El PDC a través d'un procès de primàries ha escollit els seus òrgans de govern. La candidatura "Amb tothom" ha assolit el 87'76% dels vots a la direcció executiva del PDC i el tàndem a la presidència d'Artur Mas i Neus Munté ha obtingut un 95'07% dels suports.  Per la seva banda Mercè Conesa s'hauria imposat a Santi Villa i serà la nova presidenta del Consell Nacional.


Barcelona · La candidatura "Amb tothom" liderada per Marta Pascal i David Bonvehí ha assolit el 87'76% dels vots a la direcció executiva del Partit Demòcrata Català. I l´única candidatura que optava a la presidència desdoblada del partit, formada pel tàndem d'Artur MasNeus Munté, ha recollit un 95'07% dels vots. De manera que la presidència desdoblada de Mas i Munté haurà de treballar coordinadament amb la direcció executiva formada per Pascal i Bonvehí i els altres 10 membres de la candidatura "Amb tothom" que dirigiran el dia a dia del partit. La jornada de primàries del Partit Demòcrata Català ha comptat amb una participació de 5.430 votants, un 60% dels associats a la formació política.

El portaveu de la jornada i membre del comitè organitzador del congrés del Partit Demòcrata, Francesc Sànchez, ha anunciat els resultats del procés de primàries. Sànchez ha detallat que la candidatura "Renovació PDC" que pugnava per la direcció executiva amb la candidatura "Amb tothom", ha obtingut un 12'27% dels vots. A la vegada, ha subratllat que tots els candidats de la llista guanyadora han superat el 70% el suport.

La presidència al Consell Nacional del Partit Demòcrata es disputava entre els candidats Mercè Conesa, Santi Vila i Joan Vila. L'escrutini dels vots ha situat Conesa com la candidata guanyadora amb un 49'44% (2.623 vots), per davant de Santi Vila amb un 42'04% (2.230 vots) i del candidat Joan Vila amb un 8'52% (452 vots). Sànchez ha assenyalat que "cap de les candidatures supera el 50%". "Per tant, d'acord amb els estatuts, si cap dels candidats renuncia hauríem d'anar a una segona volta entre Mercè Conesa i Santi Vila", ha reblat.

Finalment, Sánchez ha anunciat el resultat final de les candidatures que optaven al Defensor de l'associat: Iolanda Aguilar ha obtingut un 34'09%, amb 1.571 vots; Iolanda Garcia ha rebut un 24'50% amb 1.129 vots; just per davant d'Enric Llauger que ha tingut un 23'85% i 1.099 vots; i Francesc Xavier López amb un 17'53%. El portaveu del procés de primàries ha remarcat que en aquest cas, si no hi ha cap renúncia també s'hauria de celebrar una segona volta entre Iolanda Aguilar i Iolanda Garcia.

Els estatuts del Partit Demòcrata Català han estat ratificats per una àmplia majoria de 97'44% de vots a favor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat