Indica publicitat
Diumenge, 25 d'agost del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de febrer del 2007 | 18:30
Notícia · Comunicació

Les nacions sense Estat s'expressen a Món Divers


Les nacions sense Estat d'Europa i d'arreu del món, el respecte als drets humans, a les minories i al medi ambient són l'eix temàtic del nou portal Món Divers, sorgit amb la voluntat de visualitzar tot un conjunt de temàtiques que, massa sovint, passen per alt als mitjans de comunicació tradicionals. Impulsada per David Forniès i Cristina Geraldes –amb la col·laboració, entre d'altres, de l'antropòleg Joan Manuel Cabezas–, la idea inicial de Món Divers era la de "crear una base de dades sobre les nacions sense Estat". Més endavant, els impulsors van veure la necessitat d'anar més enllà de la simple difusió històrica i passar a publicar notícies d'actualitat sobre aquestes nacions. Finalment, també van decidir apostar per difondre tot tipus d'informació relacionada amb els Drets Humans, ja siguin drets col•lectius o individuals. Segons destaca Forniès, en molts casos de nacions oprimides –sobretot al Tercer Món–, la frontera que separa la informació sobre una problemàtica d'una nació sense Estat o sobre un menyspreu flagrant envers els Drets Humans, massa sovint és molt prima.

A Món Divers s'hi pot trobar, a banda de la base de dades originària sobre nacions d'arreu del món, articles d'opinió, reportatges en profunditat –com l'actual, sobre la possible fi de la unió entre Escòcia i Anglaterra– recomanacions culturals i anècdotes lingüístiques.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat