Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de març del 2011 | 19:29
Notícia · Comunicació

Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa

En suport de Vilaweb i la llibertat d'expressió i contra la querella que l'Ajuntament de Barcelona ha interposat al mitjà arran del 'cas Vilaró'

Barcelona · Vilaweb ha obert una pàgina d'adhesions per rebutjar la querella que el consistori barceloní ha interposat arran de les informacions que el mitjà digital va publicar sobre el 'cas Vilaró'. En poques hores, Vilaweb ha rebut més de 1.500 adhesions.
Recentment, tots els grups municipals presents al consistori excepte el PSC van aprovar una votació per exigir a l'Ajuntament de Barcelona que retirés la querella, tot i que l'aprovació de la moció no era vinculant i el govern ja va anunciar que la mantindria.

"VilaWeb va fer la feina d'aclariment i d'investigació que correspon als mitjans en un cas en què l'opacitat i l'ocultació de dades per l'alcaldia són demostrables, com en el 'cas Vilaró'", s'afirma al manifest, que afegeix: "demanem que el consistori retiri la querella i no pagui, amb diners dels ciutadans, els advocats del senyor Vilaró en la seva querella particular".

El cas Vilaró

L'origen de l'afer es remunta al juny del 2008, quan l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que es querellaria contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l'origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents de la nit de la final de l'Eurocopa de futbol. La versió de Vilaró és que aquestes van ser causades per una pilota de goma disparada pels Mossos, mentre que Vilaweb, entre d'altres mitjans, i el mateix dictamen d'Afer Interns de la policia apuntaven a que aquesta hipòtesi podia "no ajustar-se a la realitat".

Tribuna.cat se solidaritza amb Vilaweb i anima als seus lectors a adherir-se i donar suport al mitjà i al seu director, Vicent Partal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat