Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 d'agost del 2011 | 12:55
Notícia · Comunicació

'El Punt Avui' ja és una realitat

La fusió de les dues històriques capçaleres culmina el progressiu apropament que han anat experimentant els dos diaris. La incògnita, després de l'impuls inicial de vendes, serà conèixer com afecta la unió al nombre de lectors. En total, l'Avui i El Punt n'acumulaven 295.000.

La primera portada del nou rotatiu (ACN)

La premsa en català està experimentant el darrer any canvis de gran calat pel panorama comunicatiu del país. Després de l'aparició de l'Ara i de la fructificació, a la fi, de l'edició en català de La Vanguardia, ha estat el torn de l'Avui i El Punt. Les dues històriques capçaleres van unir-se definitivament aquest 31 de juliol per donar lloc a 'El Punt Avui', un rotatiu que pretén sintetitzar la informació nacional que caracteritzava l'Avui amb la informació local i de proximitat d'El Punt. S'inicia un nou rumb per dos diaris clau dins la història de la premsa en català des de la mort de Franco; l'Avui va néixer el dia de Sant Jordi de 1976, mentre que El Punt va veure la llum el febrer del 1979.

La fusió dels diaris ha comportat una ampliació de la paginació –el primer número comptava amb 88 pàgines-, tot i que també ha acabat amb les edicions locals d'El Punt a Barcelona i a Tarragona. Tot i això, a Girona –on va néixer el rotatiu de caràcter local i on acumula la majoria de les seves vendes- sí que es mantindrà l'edició pròpia.

Vendes i plantilla

Després de l'operació d'Hermes Comunicació –propietària dels dos rotatius- s'obre la incògnita sobre com afectarà aquest fet a les vendes. És a dir, si els 295.000 lectors que acumulaven els dos diaris es mantindran, augmentaran o disminuiran. El que de moment queda fora de qualsevol dubte és que la nova capçalera reforça el seu lideratge pel que fa a la premsa feta en català. Per davant seu, però, hi ha l'edició en català de El Periódico -356.000 lectors- i la de La Vanguardia, de la qual encara no hi ha dades, però que podria rondar els 400.000 lectors.

L'altra gran incògnita és saber fins a quin punt afectarà aquesta reestructuració a la plantilla.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat