Indica publicitat
Dijous, 28 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 d'octubre del 2011 | 18:49
Notícia · Comunicació

La Brunete s'exalta amb la Conferència Internacional

L'ala dura de la dreta mediàtica competeix per publicar la portada més extrema: des d'utilitzar les víctimes fins afirmar que els experts internacionals estan "al servei d'ETA", tot s'hi val.

S'obre un escenari d'esperança a Euskal Herria, trencat de moment per un PP ancorat en l'immobilisme per la proximitat de les eleccions, d'una banda, i collat per la 'Brunete' mediàtica, de l'altra. Els comicis passaran, però El Mundo, La Razón, l'ABC i companyia continuaran sortint l'endemà del 20-N. Els mitjans conservadors espanyols han volgut erigir-se en puntals de la lluita contra ETA, l'independentisme basc, i qualsevol tipus de procés de pau, i el resultat ha estat esperpèntic.

L'ABC ha obert en portada amb una fotografia de Kofi Annan, Gerry Adams, i altres membres de la Conferència titulant amb un: "Al servei d'ETA". Una línia semblant a la de La Gaceta, que titula amb un "Els enviats d'ETA exigeixen al govern que negociï amb urgència amb els terroristes". Resulta especialment sagnant qualificar als membres de la Conferència d'estar al servei d'ETA o ser-ne un enviat, tenint en compte la trajectòria dels protagonistes: Premis Nobel de la Pau –tot i que atorgant-lo a Obama hagi perdut credibilitat-, experts en resoldre conflictes a Sud-Àfrica i Irlanda del Nord, i fins i tot implicats en el procés de pau de l'Ulster, exemplars en la seva capacitat d'unir, mirar endavant, i perdonar. Que Jonathan Powell, fill d'un militar assassinat per l'IRA que va participar directament en els acords de pau d'Irlanda del Nord, pugui rebre aquestes acusacions, és més que lamentable.

La Razón obre amb un "17-O: dia de la infàmia", i afirma que els membres de la Comissió van arribar "com estrelles de Hollywood". Per últim, el diari de Pedro J. qualifica l'acte com "el Festival de San Sebastián" i, com La Razón, pretén deslegitimar els assistents internacionals amb un: "les estrelles, els pregoners d'ETA". La societat i els partits bascos avancen, la caverna continua reclosa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat