Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2011 | 17:14
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

La Catalunya Nord, encara sense TV3

"La recepció oficial de TV3 a la Catalunya Nord està en mans de Madrid". Així es defensava França aquesta setmana davant de les protestes que diverses entitats de la Catalunya Nord llançaven a les administracions francesa i espanyola per denunciar la manca de recepció de TV3 a la zona.

Barcelona · La inèdita situació que es viu a la Catalunya Nord podria respondre perfectament a les ordres de l'expresident Francisco Camps: la recepció de Televisió de Catalunya a la zona és, a dia d'avui, una utopia. Davant d'aquesta situació, França ─una de les dues administracions responsable de la irregular situació─ ja ha tirat la primera pedra: el ministre d'afers estrangers i europeus francès, Alain Juppé, va afirmar al diari El Punt - AVUI que la manca de recepció de TV3 a la Catalunya Nord és deguda a l'administració espanyola.

El silenci de l'Estat espanyol ha provocat els primers moviments i la Federació d'Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura catalanes ha decidit denunciar aquesta setmana la violació de drets lingüístics que estan patint els ciutadans a la Catalunya Nord. La Federació ha enviat aquesta setmana una carta a Isabel Ledesma, del centre de Telecomunicacions i Technologies de la informació, en la qual es demana que s'augmenti la potència amb la qual s'envia els senyals dels quatre canals de TVC.

La Federació ha denunciat, alhora, que la potència real a través de la qual es rep TV3 i la resta de canals de Televisió de Catalunya a la Catalunya Nord només és de 20W, i ha demanat el seu augment fins als 100W, amb la qual cosa quedaria assegurada la recepció de la televisió pública catalana. La Federació ha conlòs les seves demandes amb la petició de fer servir el canal 43─ canal tradicionalment utlitzat a Catalunya Nord per a les emissions del C33─ a fi de passar el MUX2, és a dir: tots els canals de la TDT catalana que encara no es poden rebre a la Catalunya Nord.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat