Indica publicitat
Dijous, 25 d'abril del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de gener del 2007 | 17:38
Notícia · Cultura

Finalitza l'era Xavier Marcé de l'ICIC


Xavier Marcé, exdirector general de Focus, finalitzarà la seva etapa al capdavant de l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC) el proper 5 de febrer, quan serà substituït per l'economista i advocat Antoni Lladó. Quan la consellera Caterina Mieras el va nomenar, amplis sectors culturals catalanistes van expressar les seves reticències, que s'han anat confirmant al llarg dels anys. Durant la seva etapa al capdavant de l'ICIC va concentrar els seus esforços en fer adonar a la cultura catalana que el seu mercat natural no és Europa, sinó l'Estat espanyol. Sobresurt la polèmica d'incloure la música catalana a l'estand Sounds of Spain del Midem de Canas, la fira discogràfica més important d'Europa. Però ha seguit una línia similar amb el Mercat de Música Viva de Vic –on els cantants en català pràcticament s'han d'autoorganitzar un mercat alternatiu per tenir l'oportunitat de tocar–, o amb les subvencions a qualsevol producció cultural feta a Catalunya, independentment de la llengua en què fos creada, relegant les polítiques de discriminació positiva envers el català. Marcé estava convençut que el mercat cultural català tan sols tenia un horitzó de tres milions de consumidors, explicava a Comunicació21, "del qual n’hi ha un o un i mig que es decanta pel castellà", motiu pel qual pràcticament no valia la pena destinar esforços al mercat que volia consumir cultura en català. Del potencial que suposa el mercat lingüístic dels Països Catalans, Marcé no en volia ni sentir parlar, per no dir que feia els possibles per oposar-s'hi.

Tot i que el nom d'Antoni Lladó ja sonava en àmbits culturals des de mitjans de desembre, la substitució de Marcé no es farà efectiva fins el 5 de febrer, dia en què es reuneix el consell general de l’organisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat