Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de maig del 2011 | 17:49
Notícia · Cultura

Eduardo Galeano: "És més necessari que mai defensar el dret a l'autodeterminació dels pobles"

El periodista uruguaià, referent de l'esquerra a nivell mundial, ha fet aquesta reivindicació al rebre el Premi de Periodisme Esportiu Manuel Vázquez Montalbán, que ha dedicat a l'expresident del FC Barcelona Josep Sunyol, afusellat pel franquisme.

Galeano, amb el premi Vázquez Montalbán a les mans

Una de les veus més importants del periodisme sud-americà i referent de l'esquerra a nivell mundial, l'uruguaià Eduardo Galeano, ha reivindicat sense embuts el dret a l'autodeterminació dels pobles en l'acte d'entrega del Premi Internacional Manuel Vázquez Montalbán, celebrat a l'auditori del Palau de la Generalitat. Galeano, que ha estat ovacionat pels presents en rebre el premi, ha afirmat que ''és més necessari que mai defensar el dret a l'autodeterminació dels pobles''.

El periodista, que ha rebut el guardó en la categoria Esportiva de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que la defensa irrenunciable d'aquest dret era un dels aspectes en els que coincidia amb el periodista català, i l'ha justificat explicant que ''el món és cada vegada més desigual en les oportunitats que ofereix i més igualador en els costums que imposa'' i que pateix una 'obligatòria mcdonalització''.

Galeano, que també ha reivindicat la passió pel futbol que compartia amb Montalban, ha dedicat el premi a la memòria de l'expresident del FC Barcelona Josep Sunyol, afusellat pel franquisme –"els enemics de la democràcia", ha expressat- l'any 1936.

L'acampada i la democràcia real

Com no podia ser d'altra manera, el periodista uruguaià ha aprofitat la seva presència a Barcelona per acostar-se el passat dimarts a l'acampada dels indignats per l'estat actual del sistema polític i financer. En un moviment en què de moment el denominador comú és la indignació davant les injustícies del sistema actual, és important que no s'oblidi que el dret a l'autodeterminació és imprescindible i irrenunciable per assolir una autèntica democràcia. És bo que persones com Galeano ho recordin davant els intents de certs partits polítics d'apoderar-se de les reivindicacions dels acampats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat