Indica publicitat
Dijous, 23 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de abril del 2011 | 18:05
Notícia · Economia

"Aïllada, Catalunya seria un dels països més rics del món"

Ho ha afirmat l'execonomista en cap del FMI i professor de la Universitat de Harvard, Kenneth Rogoff. Mentrestant, l'atur als Països Catalans afecta a quasi un milió i mig de persones.

Kenneth Rogoff

Espoliats fiscalment i amb una marginació històrica pel que fa a infraestructures, cada vegada queden menys dubtes sobre els beneficis i la viabilitat d'uns Països Catalans independents. En el cas concret del Principat, diversos experts s'han pronunciat sobre el seu potencial econòmic, com  l'execonomista en cap del FMI i professor de la Universitat de Harvard, Kenneth Rogoff. En una entrevista a Capital, Rogoff ha deixat anar, al analitzar la situació econòmica de l'Estat espanyol, que una Catalunya independent "seria un dels països més rics del món".

Concretament, l'economista ha afirmat que, tot i la seva difícil situació, Espanya té "enormes fortaleses". "Té multinacionals que són excel·lents, té regions com Catalunya que, aïllada, seria un dels països més ric del món...", ha explicat Rogoff, que també ha admès que hi ha una "alta probabilitat que Espanya necessiti l'ajuda d'Europa".

Bé és cert que cap dels 'grans' economistes d'aquests organismes internacionals van ser capaços de preveure una crisi del capitalisme com l'actual, però també ho és que cada cop hi ha més unanimitat sobre els beneficis econòmics que comportaria tenir l'Estat propi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat