Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 d'octubre del 2011 | 18:40
Llibres / revistes

A cremallengua

A cremallengua, de Joan-Lluís Lluís, és un elogi de la diversitat lingüística. Amb les seves cròniques breus, sempre amenes i accessibles al lector no especialitzat, l'autor ens mostra l'enorme valor de la riquesa de les llengües del món i dóna veu a les llengües en perill d'extinció que els intents d'uniformització lingüística volen relegar al silenci.

El monogràfic de Lluís mostra com cada llengua atresora la seva manera única de concebre la realitat i com cada llengua que mor representa un empobriment per a la humanitat sencera. Malgrat que en els darrers anys han desaparegut moltes llengües del planeta sense fer soroll ni deixar rastre ─el judeo-provençal, el catawba, el dàlmata, l'ubyck, el kamassià, el yaghan i moltes més─ l'autor ens acosta, doncs, a la latent realitat catalana: el patiment degut als esforços lingüicides de l'estat per uniformitzar el paistge en favor de la llengua castellana i la lluita del país per la supervivència de la llengua pròpia.

Joan-Lluís Lluís va néixer a Perpinyà l'any 1963. Va estudiar Història de l'Art a la Universitat de Montpeller. Ha estat periodista a El Punt i actualment col·labora a les revistes Presència, Enderrock i L'Avenç. Ha publicat diverses novel·les i assajos, guardonats amb premis com el Joan Crexells, el premi de la Crítica Serra d'Or i el Joan Coromines de la Coordinadora d'Associacions per a la Llengua.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat