Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de abril del 2011 | 17:28
Notícia · Euskal Herria

Egibar: "PSOE i PP alteren la realitat electoral per controlar la política basca"

El president del GBB del PNB, Joseba Egibar, creu que la decisió d'impugnar totes les llistes de Bildu confirma que el Govern central "ha apostat, sense matisos, per la il·legalització" amb la que PSOE i PP, fet que considera un "escàndol polític".

Izaronews · En un comunicat, Egibar veu "extremadament greu" que "una vegada més, el Partit Socialista i el PP anteposin la seva estratègia d'Estat a aconseguir un escenari de normalitat en aquest Poble". La decisió d'impugnar totes les llistes de Bildu "confirma que el Govern de Zapatero ha apostat, sense matisos, per la il·legalització". "En aquest país, optar per la il·legalització suposa contribuir a la desestabilització i impedir que es produeixin avenços necessaris per assolir la normalitat política i social", afegeix.

Egibar denuncia que "els interessos electorals del Partit Socialista l'han portat a compartir l'afany il·legalitzador del PP, sense tenir en compte, per a res, les conseqüències que aquesta decisió pot comportar". "Ho ha fet sabent que tant Bildu com Sortu compleixen tots els requisits legals exigibles". Recorda que el PNB "va acordar amb Zapatero dotar de l'estabilitat necessària per poder abordar un nou temps en què, d'una vegada per totes, s'obrís un escenari de normalitat política en aquest país". No obstant això, lamenta que "una vegada més, ens trobem amb un Zapatero feble que, arrossegat pels esdeveniments, anteposa els seus interessos electorals a Espanya a les necessitats d'aquest Poble".

Assenyala, a més, que amb aquestes decisions "torna a quedar constància que el camí iniciat fa més de dos anys amb el pacte entre el Partit Socialista i el PP és incompatible amb els escenaris d'estabilitat i normalitat que reclama la majoria social i política de aquest poble, ja que sempre acaben imposant els dissenys que les dues formacions realitzen a Madrid que mai tenen en compte els interessos dels bascos ".

"Els representants de les dues formacions a Euskadi acaten aquestes decisions sense dir ni piu -continua Egibar- i no tenen inconvenient a alterar la realitat electoral, sense tenir en compte a la majoria social i política d'aquest poble, amb l'únic objectiu d'intentar seguir controlant la política basca ".

Per la seva banda, el PP "intenta ocultar" que "amb el mapa polític complet, passaria a ser la quarta força política a la Comunitat Autònoma basca per darrere de Bildu, una fotografia que vol evitar a tota costa". "Aquesta és la seva gran preocupació i això és el que el Partit Socialista està disposat a tapar en pagament al seu suport incondicional al Parlament",.

"El Partit Socialista i el PP ens ofereixen una democràcia ajustada a la seva conveniència política i a la raó i interès d'Estat, i això, es miri per on es miri, és un escàndol polític", conclou la nota d'Egibar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat