Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de juliol del 2011 | 18:47
Notícia · Euskal Herria

ETA ratifica la seva disposició a "profunditzar" en el camí emprès

L'organització armada diu en un comunicat que "Euskal Herria ha guanyat la batalla política i ideològica de la il·legalització".

En un nou comunicat enviat al diari Gara, ETA ha valorat sis mesos després del seu anunci d'alto el foc l'escenari generat després de la irrupció de Bildu a les institucions basques i ha ratificat la seva disposició a "profunditzar" en el camí emprès "plenament convençuda que existeix l'oportunitat per construir un escenari de pau i llibertat".

Tot i que en el comunicat ETA no anuncia cap nou moviment, cada cop és més difícil que l'organització faci marxa enrere en el camí iniciat després del gir sense fissures de l'esquerra abertzale i, tal com afirmava el periodista Antoni Batista en una entrevista a Tribuna.cat, l'únic que falta per concretar és la "photo finish", és a dir, les condicions en què es fa l'entrega d'armes i com es resol l'afer dels presos.

En l'escrit, ETA ha fet una crida a tots els agents "a treballar en favor de la solució i a obrir entre tots espais pel diàleg i la negociació", després de denunciar l'"estratègia repressiva i de bloqueig" que els estats espanyol i francès continuen portant a terme.

L'organització armada també ha fet referència als excel·lents resultats electorals de la coalició Bildu, que suposen, al seu parer, una "fita en aquest nou temps que comença a obrir-se, i que demostren que hi ha motius per a la il·lusió i l'esperança". En aquest sentit, ETA ha considerat que, a pesar que en la darrera dècada els comicis s'han desenvolupat en unes "condicions antidemocràtiques", "Euskal Herria ha guanyat la batalla  política i ideològica de la il·legalització".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat