Indica publicitat
Divendres, 22 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de maig del 2007 | 16:59
Notícia · General

La justícia valenciana reconeix de nou la unitat de la llengua

Ja només el PP i els quatre blavers continuen sostenint que la terra és plana. A desgrat seu, els llicenciats en filologia catalana no caldrà que se sotmetin a les proves de valencià en les oposicions al cos de mestres convocades per la Generalitat, i és que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha donat la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en una nova sentència que, una vegada més, avala jurídicament la unitat de la llengua. I amb aquesta ja en van catorze: dotze del TSJPV, una del Tribunal Constitucional i una altra del Tribunal Suprem. Unes sentències que, evidentment, no són les que dictaminen què és i on arriba una llengua però que, almenys, contribueixen a evitar absurditats i surrealismes, aquesta vegada per als mestres.
La resolució recull que “no veu cap raó jurídica que permeta sostindre que la llicenciatura en l’esmentada titulació no constituïsca una titulació suficient per a eximir de la realització de la prova de coneixements de llengua valenciana, ja que aquella llicenciatura avala suficientment el coneixement de la llengua d’aquesta comunitat, denominada oficialment ‘valencià’ al seu Estatut, i en l’àmbit acadèmic, ‘catalana’”.
La convocatòria de les oposicions, però, no ha quedat anul.lada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat