Indica publicitat
Dilluns, 17 de juny del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de maig del 2007 | 16:42
Notícia · General

El cantant de KOP, Juanra, surt de la presó "orgullós d?haver lluitat per l?alliberament d?Euskal Herria?


El fins dilluns pres polític Juan Ramón Rodríguez “Juanra” ha complert cinc anys de presó, la pena que l’Audiencia Nacional li va imposar al acusar-lo de col.laboració amb ETA. El que fou cantant del grup KOP va ser detingut a Amsterdam el gener del 2002 i va ser el primer a qui se li va aplicar l’Eurojust. Confinat en una presó de màxima seguretat, l’any següent va ser entregat a Madrid i empresonat al penal de Zuera, a Saragossa. En una entrevista al diari Gara, just l’endemà de la seva posada en llibertat, Juanra parla de “l’orgull per haver participat directament en la lluita per l’alliberament d’Euskal Herria”, cosa que assegura que l’engrandeix i que “ha donat molt de sentit" a la seva vida.
Tot i l’alegria per tornar a trepitjar altra vegada els carrers i poder tornar a estar amb els seus, Juanra explica que el dia del seu alliberament no deixava de pensar en “la resta de kides [companys] que queden enrere”, empresonats, a qui “s’ha de treure d’allí com sigui”. De fet, el formar part del Col.lectiu de Presos Polítics Bascos, amb qui Juanra ha estat des de la seva detenció a Holanda, ha estat una experiència “molt gran” per a ell, en referència a “la solidaritat, l’afecte, el caliu, la proximitat que perceps”. Tot això, diu, “és el que t’ajuda a enfrontar-te amb l’enemic”.
Dilluns, entre 30 i 40 persones van anar a rebre en Juanra a les portes de la presó, no sense abans haver estat aturats i escorcollats per la Guardia Civil. Ja amb la companyia de l’expres, i després d’haver estat aturats de nou en un control de la Policía Nacional, la comitiva va passar per Capellades, Vilafranca i finalment Barcelona, on Juanra va ser rebut per nombroses persones, que li van donar la benvinguda. En altres ciutats, com Sabadell, Girona, Reus, el Masnou, Lleida o Esparreguera, així com a Irlanda del Nord, Galícia i Astúries, també es va celebrar l'alliberament.
A partir d’ara, diu el vocalista a l’entrevista, “surto amb la sensació que he de continuar la lluita” i amb la mirada posada en “com canalitzar la meva militància”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat