Indica publicitat
Dilluns, 17 de juny del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de novembre del 2007 | 18:25
Notícia · Internacional

Un Correllengua a la Bretanya

600 quilòmetres de camí en tres dies i tres nits. D’aquesta manera es planteja l’Ar Redadeg, la versió bretona del Correllengua català i la Korrika basca que es farà, per primera vegada en aquella nació, la primavera de 2008. Mentre a casa nostra les columnes i el pas de la flama solen ser simbòlics, aquest es tracta d’un recorregut atlètic, que sortirà de Naoned (Nantes) el 30 d’abril i acabarà a Karaez (Carhaix) el 3 de maig, i que es “ven” per trams. És a dir, es pot “comprar” cada quilòmetre per 100 euros, de manera que Ar Redadeg podria arribar a recollir 60.000 euros, a més de les samarretes que també es vendran per l’ocasió. Tot plegat, amb l’objectiu de recollir diners per finançar projectes a favor de la llengua bretona.
Tal com s’informa al portal Món Divers, els participants a la cursa s’aniran passant un testimoni amb un missatge al seu interior, que no serà llegit fins a l’arribada, una idea, aquesta, calcada d ela Korrika basca, que se celebra des de fa 25 anys durant uns deu dies.

El final de la cursa en defensa del bretó coincidirà amb la festa central de la celebració dels 30 anys de les escoles bretones Diwan, també a Karaez. El fet que la cursa surti de Naoned no és pas casual, donat que aquesta ciutat és la capital del departament del Loira Atlàntic, l’únic departament bretó que no forma part de la regió oficial francesa de la Bretanya -malgrat que diverses enquestes han demostrat que hi ha una majoria social a favor de la reunificació bretona-.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat