Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de abril del 2012 | 18:43
Notícia · Llengua

Cura, centre de la mobilització a favor dels drets lingüístics i nacionals

El Santuari de Cura va tornar a ser el centre de la reivindicació nacional, 37 anys després de l'aprovació de l'avantprojectes d'Estatut d'Autonomia de l'Assemblea Popular.

Redacció: Tribuna Mallorca · Aquesta vegada de la mà de l'STEI-i i de l'Assemblea de Mestres i Professors en Català, en un acte que tenia com a finalitat donar suport a la vaga de fam dels Jubilats per Mallorca -32 dies, dels quals una setmana a càrrec del segon vaguista, Tomeu Amengual-, i als centres educatius participants a la campanya "Enllaçats pel català".

Més de 300 persones varen participar, en un clima combatiu i reivindicatiu, en una assemblea oberta a l'aire lliure. Hi va haver parlaments de Maria Antònia Font (STEI-i), Magdalena González (Assemblea), Maties Oliver (Jubilats per Mallorca), Miquel Albero (Enllaçats) i Jaume Mateu (Obra Cultural Balear). També hi prengueren part el metge Carles Amengual, que va fer una crida a la resistència fins arribar a l'alliberament nacional; i de Cil Buele, que va llegir un missatge de Tomeu Amengual encoratjant els assistents a mobilitzar-se a favor de la llengua.

Diversos exmembres d'Al Mayurqa, acompanyats pels assistents, varen cantar "No ens fareu callar", de Toni Roig. L'acte va acabar quan els assistents feren uns minuts de meditació en record de la vaga de fam per la llengua. Com va dir González, citant unes paraules de Josep Massot i Muntaner, "s'ha acabat el temps de nedar i guardar la roba". La propera cita avui, a les 18.00 hores, a l'IES Marratxí, on hi haurà la reunió de l'Assemblea de Mestres i Professors en Català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat