Indica publicitat
Diumenge, 28 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'octubre del 2012 | 18:15
Notícia · Llengua

"El PP vol relegar el català a les Illes a una llengua de segona"

La Plataforma per la Llengua (PxL) ha denunciat que la castellanització de la toponímia de Maó representa un pas més en "l'ofensiva sense precedents" contra la llengua catalana engegada pel govern del Partit Popular presidit per José Ramón Bauzà.

Barcelona · Més pluja sobre la terra mullada. Aquesta setmana s'ha tirat endavant la modificació del topònim de la ciutat de Maó, que introdueix la doble denominació Maó/Mahón com a oficial. Aquesta mesura s'ha aprovat seguint el mateix objectiu iniciat per Bauzá a principis de legislatura: desterrar la llengua pròpia de la vida social i institucional de les Illes Balears.

Sobre la traducció de la toponímia, la Plataforma per la Llengua (PxL), formada per professionals del sector sensibilitzats amb la promoció de la llengua catalana, ha rebutjat frontalment la castellanització del nom oficial de Maó, i ha sentenciat que aquesta mesura del Partit Popular "suposa un nou pas en la voluntat recentralitzadora i espanyolitzadora del PP".
La Universitat de les Illes, màxima autoritat lingüística, ha dit que no hi ha cap motiu filològic que justifiqui la doble denominació
La Plataforma ha denunciat, també, que aquesta decisió respon a "motivacions polítiques" del govern popular, atès que la Universitat de les Illes Balears, màxima autoritat lingüística al territori, ha insistit que no hi ha cap motiu filològic que justifiqui la doble denominació.

Segons ha recordat la PxL, aquesta mesura de traducció és contrària a la normalització lingüística de la llengua catalana i suposa un pas més en "l'ofensiva sense precedents" contra la llengua catalana engegada pel govern del Partit Popular presidit per José Ramón Bauzà, "que té com a únic objectiu convertir el català en una llengua de segona, sense cap tipus de protecció legal".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat