Indica publicitat
Dilluns, 17 de juny del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de novembre del 2011 | 17:20
Notícia · Llengua

La joguina en català: lluita per la normalització

La joguina en català representa només el 6% de l'oferta total que es pot trobar a les botigues catalanes. Davant d'aquesta injustícia, la Plataforma per la Llengua ha decidit engegar la vuitena edició d'una trobada ja emblemàtica: la Festa per al joc i la joguina en català.

Barcelona · Els membres de la Plataforma per la Llengua, conscients de la baixa presència del català a les joguines que es comercialitzen al país ─les darreres dades indiquen que hi ha poc més de 600 joguines en llengua pròpia als establiments del Principat─ , han engegat la campanya En català, jugues?, en la qual s'hi ha programat la Festa per al Joc i la Joguina en català. Enguany la trobada tindrà lloc el proper dissabte 26 de novembre de les 11 a les 18 hores a la cruïlla entre passeig de Sant Joan i el carrer Provença de Barcelona.

La Plataforma ha indicat que aquesta festa busca cinc fites: conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte el català a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país; demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres; i convidar tota la població (sobretot els pares i mares i els Reis d'Orient) a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals. Amb aquesta festa la Plataforma també vol conscienciar els botiguers de joguines que demanin als proveïdors més jocs i joguines en català i, finalment, promocionar i donar a conèixer l'oferta existent de joguines en català.

L'entitat ha denunciat que l'oferta actual de joguines en català al Principat se situa al voltant del 6%, un percentatge molt inferior a l'esperat per a un país amb una llengua pròpia normalitzada. És per això que l'entitat ha publicat una llista de jocs i joguines en català que es poden trobar als establiments del Principat des del novembre del 2010. Podeu consultar el document aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat