Indica publicitat
Diumenge, 22 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de setembre del 2016 | 14:21
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua activa un grup de treball per aconseguir més presència del català als videojocs

La Plataforma per la Llengua ha posat en marxa un grup de treball per incidir en el món dels videojocs i aconseguir que també es pugui jugar en català amb normalitat.Aquest grup, que està obert a tothom que vulgui participar-hi, vol sensibilitzar els usuaris i augmentar les reivindicacions d'aquesta comunitat

per aconseguir que les plataformes que produeixen jocs tinguin en compte la nostra llengua. Actualment, el percentatge de videojocs en català se situa en el 9% del total, segons un estudi fet per l'ONG del català.

Precisament aquest dimecres ha sortit al mercat el videojoc FIFA'17, un dels més venuts al món, però que no incorpora la llengua catalana malgrat el nombre de jugadors i de clubs catalanoparlants que es poden trobar a dins del joc. L'empresa creadora d'aquest joc, EA Sports, no ha donat cap resposta a les més de 17.000 signatures que van recollir per fer-los aquesta petició ni tampoc a les cartes que se'ls han adreçat.

Cal tenir en compte que el sector dels videojocs va facturar 70,1 milions d'euros al nostre país l'any 2013. Catalunya és un viver d'empreses de videojocs, ja que n'hi ha 89 (el 24,5% de les empreses de l'Estat) i donen feina a un miler de treballadors. S'ha constatat que existeix una comunitat de jugadors que reivindica poder jugar en català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Llengua
El TSJM ordena a l'Estat aclarir si català i valencià són llengües diferents
Notícia · Unió europea
El proper dimarts 24 de gener Puigdemont, Junqueras i Romeva explicaran al Parlament Europeu el referèndum que Catalunya celebrarà aquest 2017
Notícia · Unió europea
La Plataforma per la Llengua i els eurodiputats catalans demanen als candidats a presidir el Parlament Europeu que es comprometin a promoure l'ús del català en la institució
Notícia · Seguretat
Mossos per la Independència: "Creiem que ens usen com a "eina" política. Però això no és nou, ni a Catalunya, ni a Espanya, ni a cap altre país del món"
Notícia · Política
Puigdemont informa per carta Rajoy que no assistirà a la conferència de presidents autonòmics
Notícia · Política catalana
Marta Rovira assegura que "La suspensió de l'autonomia, plantejada com la planteja el Govern espanyol, fa riure, és inconstitucional"
Notícia · Unió europea
Més de 250 persones a la conferència sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament Europeu
Notícia · Cultura
L'Agència Catalana de Turisme i el FC Barcelona realitzen un vídeo conjunt per promocionar Catalunya arreu del món
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Sabrià: "Comencem el 2017 amb dos objectius: polítiques socials i referèndum"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat