Indica publicitat
Divendres, 20 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de juliol del 2016 | 12:22
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua presenta "Amb el català fem pinya"

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns Amb el català, fem pinya!, una publicació editada conjuntament amb la Fundació Carulla que recull 14 experiències vitals sobre el procés d'arrelament a la nostra societat, en el qual la llengua catalana hi ha tingut un paper vertebrador com a llengua pròpia del territori.

Es tracta de testimonis de diferents municipis del domini lingüístic català i en què es posa de relleu el rol primordial que les associacions poden exercir com a espais informals d'aprenentatge de la llengua catalana i d'arrelament al país.

Els protagonistes de Amb el català, fem pinya! expliquen com, gràcies a les associacions i entitats, han trobat espais que poden suplir determinades barreres amb què es troben sovint els aprenents (o potencials aprenents) de català a l'hora d'apropar-se a la llengua catalana o de posar-la en pràctica (barreres com l'hàbit de canviar de llengua dels catalanoparlants, la por de parlar malament la llengua, viure en un entorn fortament castellanitzat, etc.).

Cada relat s'ha traduït a les llengües primeres dels entrevistats, de manera que la lectura general ofereix un tast de la diversitat lingüística que forma part del nostre país. En algun cas, es tracta d'una llengua oral o col·loquial, per la qual cosa, tractant-se d'una publicació escrita, hem optat per traduir el relat a la primera llengua escrita formal de l'entrevistat. A banda del català, el llibre inclou 7 llengües més, que són l'àrab, el romanès, l'anglès, el wòlof, el mandika, el francès i el castellà.

Fer de la llengua catalana l'eix vertebrador i el punt de trobada de la diversitat cultural i lingüística de la nostra societat és un dels objectius principals que la Plataforma per la Llengua treballa des de l'àmbit de l'arrelament lingüístic i cohesió social. La presentació d'aquest llibre s'ha fet al Centre Excursionista de Terrassa, amb la participació d'alguns dels testimonis.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Unió europea
La Plataforma per la Llengua i els eurodiputats catalans demanen als candidats a presidir el Parlament Europeu que es comprometin a promoure l'ús del català en la institució
Notícia · Seguretat
Mossos per la Independència: "Creiem que ens usen com a "eina" política. Però això no és nou, ni a Catalunya, ni a Espanya, ni a cap altre país del món"
Notícia · Política
Puigdemont informa per carta Rajoy que no assistirà a la conferència de presidents autonòmics
Notícia · Política catalana
Marta Rovira assegura que "La suspensió de l'autonomia, plantejada com la planteja el Govern espanyol, fa riure, és inconstitucional"
Notícia · Unió europea
Més de 250 persones a la conferència sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament Europeu
Notícia · Cultura
L'Agència Catalana de Turisme i el FC Barcelona realitzen un vídeo conjunt per promocionar Catalunya arreu del món
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Sabrià: "Comencem el 2017 amb dos objectius: polítiques socials i referèndum"
Notícia · Política
Proposta per tal que Catalunya es pogués acollir a una fòrmula transitòria que li permetés romandre a la UE
Notícia · Cultura
El Govern crea el Guardó Pau Casals per enfortir la projecció internacional de Catalunya
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat