Indica publicitat
Divendres, 24 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de gener del 2012 | 16:00
Notícia · Llengua

L'etiquetatge en català continua sent residual un any després de l'aprovació de la Llei de Consum

La Plataforma per la Llengua denuncia que 365 dies després que finalitzés el període perquè grans empreses s'adaptessin al Codi de consum, només una de les trenta marques més venudes a l'Estat etiqueta en català.

El dia 23 de gener de 2012 farà un any que va finalitzar el període d'adaptació per a les grans empreses i multinacionals al Codi de Consum, que es va aprovar el juliol de 2010. Entre d'altres disposicions, aquesta normativa legal estableix que l'etiquetatge dels productes ha de ser, almenys, en català. La Plataforma per la Llengua ha constatat, però, que les empreses continuen sense utilitzar el català: de les 30 marques més venudes a l'Estat, només una s'ha adaptat a la llei i etiqueta en català: San Miguel. L'entitat ha denunciat que "productes de grans empreses i multinacionals com Coca-cola, Fanta, Cola-cao, Puleva, Nescafé, Leche Pascual, Pescanova, Kellog's, Fairy o Evax encara es neguen a incorporar el català en l'etiquetatge".

La Plataforma per la Llengua ha recordat que en el marc de la Unió Europea no hi ha cap llengua que tingui tants parlants com el català que no sigui d'ús obligatori en l'etiquetatge. El Codi de Consum, aprovat fa un any i mig, té com a objectiu acabar amb aquesta anomalia democràtica i garantir el dret dels consumidors catalans a rebre les informacions pertinents per al consum i l'ús dels béns en català.

Davant aquest nou incompliment, l'entitat ha demanat al Govern "que faci els passos pertinents per fer acomplir la normativa aprovada pel Parlament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat