Indica publicitat
Diumenge, 25 d'agost del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de març del 2012 | 17:48
Notícia · Llengua

Només la meitat dels centres de secundària a Catalunya fan classes íntegrament en català

Segons un estudi presentat aquesta setmana per la Plataforma per la Llengua, l'ensenyament secundari segueix la línia de l'etiquetatge i la justícia del país. Només un 51% dels centres a Catalunya fan les classes de manera íntegra en la llengua pròpia.

Barcelona · Que la llengua pròpia sigui present en l'ensenyament de qualsevol societat és allò que s'espera d'un país normalitzat. Catalunya, però, continua encara a dia d'avui essent l'excepció.

L'estudi InformeCAT 2012, presentat aquesta setmana per l'ONG del català, la Plataforma per la Llengua, ha revelat l'escassa presència de la llengua pròpia a les aules de secundària, una realitat molt allunyada d'algunes opinions que afirmen que el castellà es troba marginat a Catalunya.

L'informe, que podeu consultar de manera íntegra a la secció Documents de Tribuna.cat, alerta que només la meitat de centres de secundària de Catalunya (un 51%) fan les classes de manera íntegra en la llengua pròpia, un percentatge que augmenta significativament en l'ensenyament primari, on és del 89%. L'informe conclou que, si bé la llengua pròpia no es pot classificar com a llengua minoritària, encara presenta molts obstacles i traves per a la seva total normalització.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat