Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de maig del 2012 | 18:54
Notícia · Llengua

Somescola.cat: "S'està iniciant la segregació lingüística a les escoles"

Somescola.cat ha respost a l'acarnissament del TSJC en contra la llengua pròpia, en una setmana on l'alt tribunal ha tombat la preferència del català al consistori de la capital catalana i la immersió lingüística a les aules del país.

Barcelona · En comptagotes i sense fer soroll. Així es duu a terme amb èxit un genocidi lingüístic i cultural com el que ocorre a dia d'avui a Catalunya.

Després de nombroses sentències d'alts tribunals contràries a la presència del català a les aules o institucions del país, aquesta setmana, ja sense fer tant rebombori, el TSJC ha acceptat parcialment la petició de quatre famílies més que han demanat el castellà com a llengua vehicular en l'educació dels seus fills, al considerar que tant el català com el castellà són llengües vehiculars.
No val a dir que es tracta de casos minoritaris: forma part d'una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d'escola catalana"
Tanmateix, l'alt tribunal també ha acceptat l'anul·lació de la llengua pròpia com a preferent a l'Ajuntament de Barcelona, i ha donat la raó, d'aquesta manera,  al recurs que va interposar el president del grup municipal del PPC, Alberto Fernández Díaz. Pel que fa a la ja efectiva dissolució de la immersió lingüística, Somescola.cat ha alertat que els dictats del TSJC suposen la segregació lingüística a les escoles catalanes.

"Les darreres sentències ens condueixen a un procés irreversible que ataca el model d'immersió lingüística que ha guiat l'escola catalana en els darrers 30 anys" ha alertat el col·lectiu. Somescola.cat ha recordat que el model d'escola catalana "és un model d'èxit" i que els programes d'immersió i l'ús vehicular del català a les escoles han demostrat que són un instrument imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitats i per facilitar l'accés universal al món simbòlic i cultural que, d'altra manera, seria només patrimoni d'una part de la població.

"La segregació lingüística és molt negativa per al país, especialment per als fills de les famílies demandants a qui es condemna a un règim d'excepcionalitat" ha dit.  Somescola.cat ha reclamat fermesa, responsabilitat i intel·ligència a les autoritats educatives del país davant d'aquest atac constant al model lingüístic propi: "Ara ja no val a dir que es tracta d'uns casos minoritaris, ni d'una anècdota, sinó que forma part d'una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d'escola catalana, i el Govern català ha de ser contundent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat