Indica publicitat
Divendres, 24 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de març del 2012 | 19:02
Notícia · Llengua

Un documental explica la veritat oblidada del Cas Garzón de 1992


El jutge va empresonar, perseguir i vulnerar bona part dels drets dels acusats, tots ells members de l'independentisme social de Catalunya durant el 1992.

Barcelona · El portal Llibertat.cat i la productora Zeba Produccions han engegat la iniciativa Operació Garzón contra l'independentisme català, un reportatge que pretén donar llum a una de les taques més fosques en el currículum del mediàtic jutge.

El portal ja ha avançat un tast d'allò que s'hi podrà veure a la cinta, la qual es proposa recordar la cara més amagada dels Jocs Olímpics de Barcelona. La ràtzia repressiva contra l'independentisme català és el principal fil argumental de la cinta, a través de la qual s'expliquen les operacionsordenades per Garzón.

La iniciativa s'ha engegat ara que ja hi ha sentència condemnatòria del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en contra d'aquest cas i aprofitant que se celebren els 20 anys dels Jocs Olímpics. Segons els creadors, el projecte encara es troba en fase de mecenatge ─a través de Verkami han aconseguit, de moment, 7.400 euros─ però es vol contactar amb Baltasar Garzón, i amb els testimonis dels encausats, d'entre els quals se'n destaquen Marcel Dalmau, Ramon Piqué i Carles Bonaventura. 

Els responsables de la productora han mantingut contactes amb TV3 per presentar el seu projecte a la cadena catalana. La idea és començar a rodar després de Setmana Santa per estrenar el documental el 9 de juny.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat