Indica publicitat
Diumenge, 27 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de maig del 2011 | 17:19
Notícia · País Valencià

La Plataforma per la Llengua demana una rectificació immediata al Govern de Camps

La Plataforma per la Llengua al País Valencià ha demanat a través d'un comunicat la retractació immediata de l'anunci fet pel Govern valencià d'eliminar l'ensenyament en valencià a les aules.

Barcelona · La llengua i els els criteris pedagògics i de la qualitat han de definir l'ensenyament en valencià. Amb aquest argument l'entitat en defensa i promoció de la llengua pròpia al País Valencià ha exigit una rectificació al Conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, Alejandro Font de Mora, qui ha anunciat la supressió de les línies en valencià a l'escola en favor d'una línia única.

L'entitat ha defensat "fermament" el plurilingüísme a les aules i ha especificat que aquest s'ha d'entendre "en la línia" del sindicat majoritari de treballadors i treballadores de l'ensenyament al País Valencià, l'STE-PV; això vol dir l'aposta per aprofundir en la immersió lingüística per a millorar el plurilingüísme. "Aquest plantejament ha rebut el recolzament de les universitats, partits polítics, sindicats educatius, associacions de pares i mares i la major part del sector educatiu" ha denunciat la Plataforma.

La mateixa entitat ha qualificat la proposta del govern Camps de "totalment regressiva amb el redreçament de la situació del valencià" i ha dit que va dirigida en direcció oposada als objectius que, segons el Conseller d'Ensenyament, es volen aconseguir.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat