Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de novembre del 2012 | 17:14
Notícia · Política catalana

Per fi Carod dóna suport a ERC

Josep-Lluís Carod-Rovira, l'indiscutible ideòleg de l'independentisme polític dels últims anys i autor del llibre '2014. Que parli el poble català' sembla que ha trobat de nou el seu lloc i el perfil que pertoca en uns moments extraordinàriament importants i històrics per a la nostra nació.

Miquel Sellarès · Carod tenia diferències amb l'aparell i els dirigents anteriors d'Esquerra, amb els quals hi tenia desavinences irreconciliables. El seu propi caràcter ha comportat un distanciament no sols de la cúpula anterior sinó fins i tot dels seus propis companys de partit que, en tot moment, van estar al seu costat.

Avui, però, Josep-Lluís Carod-Rovira, després d'una profunda reflexió i havent escoltat molts companys i amics històrics ─sobretot el seu pare polític, Jordi Carbonell─ ha reconsiderat la seva actitud vers ERC. Com podia seguir distanciant-se d'un partit avui dia dirigit per Oriol Junqueras, un líder que fa un any i mig no era ni del partit? Una persona que, alhora, mai no ha tingut cap litigi amb Carod?

L'aportació de Josep-Lluís Carod-Rovira al 25-N tindrà, doncs, dos aspectes: la seva reconciliació amb les bases històriques d'ERC i el seu suport al candidat per a Tarragona, Josep Andreu. És un primer pas endavant que no obliga Carod a canviar el seu gran projecte: el seu somni de crear una gran esquerra nacional. Avui, però, Carod ha entès que els seus amics, els seus companys de viatge cap aÍtaca li exigien i demanaven un gest sense oblidar els seus projectes.

Carod, a 48 hores de les eleccions, és un reforç per a la candidatura d'Oriol Junqueras que, tot i tenir un estil diferent, ha sigut capaç de redreçar una Esquerra amb greus problemes interns i tornar a generar la il·lusió a la seva militància.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat