Indica publicitat
Dimarts, 27 de setembre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de juliol del 2016 | 00:00
Notícia · Política catalana

Demòcrates defensa recuperar la unitat dels partits independentistes i eliminar el risc del processisme amb el RUI

En el marc polític català, Demòcrates de Catalunya proposa recuperar la unitat dels partits independentistes, tal i com va defensar el 30 de maig, reunint la mesa de partits polítics i obrint, en aquest marc, el debat del RUI, el Referèndum Unilateral sobre la Independència.

El diputat demòcrata Toni Castellà ha afirmat "ens preocupa el risc de processisme que es pugui viure en el debat polític i ens ratifiquem que el RUI permet eliminar qualsevol risc de processisme, per part dels partits". Castellà ha continuat "els tres diputats demòcrates de Junts Pel Sí defensem la següent línia d'actuació: desplegar les estructures d'estat, aprovar la llei de transitorietat jurídica, que ens permetrà substituir el marc legislatiu espanyol per un marc legislatiu català, i convocar immediatament el referèndum. Un referèndum que al produir-se en el marc jurídic català deixa de ser unilateral per ser vinculant. Amb una pregunta clara de Sí/No sobre la independència, si el resultat esdevé per a la victòria del Sí, defensem, després de la votació del RUI, la convocatòria de les primeres eleccions de l'Estat català i la posterior votació de la Constitució catalana".

Demòcrates valora que el primer acte de sobirania és la decisió de substituir un marc jurídic espanyol per un marc jurídic català. A la roda de premsa, el diputat demòcrata ha afirmat "celebrem que el debat del RUI estigui en el debat polític i social. És una proposta defensada per més d'una organització, però que Demòcrates, com a formació política, va posar damunt la taula dels partits i del debat". El demòcrata ha afegit "El debat d'un RUI és possible sempre i quan hàgim aprovat la Llei de transitorietat. Creiem que els partits, en la mesa de partits, hem d'acordar com ha de ser el procés constituent, de participació ciutadana, acordar un mínim d'estabilitat pressupostària, inclòs el pressupost de 2017". Demòcrates creu que la realització d'un RUI és factible durant l'any 2017.

Demòcrates de Catalunya ha instat a Catalunya Si Que Es Pot a posicionar-se i sumar-s'hi, tenint present que l'únic referèndum possible serà el convocat directament pel Parlament. En aquest sentit, Castellà ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que convoqui la consulta sobre la participació de l'ajuntament de la capital catalana a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència). Aquesta consulta va ser un compromís de l'alcaldessa de Barcelona i depèn exclusivament de l'ajuntament.

A l'inici de la roda de premsa, Demòcrates s'ha refermat en el posicionament que, amb els resultats de les darreres eleccions a Corts espanyoles del 26 de juny, es constata que l'independentisme conjuntament suma molt més junt que no pas per separat, sigui amb Junts Pel Sí o amb Democràcia i Llibertat (DiL). Demòcrates es va presentar, el passat 20 de desembre, en el marc de la coalició DiL. Respecte a aquestes eleccions Demòcrates considera una oportunitat perduda per a l'independentisme la contesa electoral, amb la constatació de la pèrdua de 90.000 vots.

A resposta de preguntes dels periodistes sobre el congrés de Convergència (CDC), Castellà ha afirmat "que desitja que el procés que viu CDC sigui exitós en benefici del procés i del país".

Tanmateix, el diputat demòcrata ha afegit "El país necessita un partit per donar resposta a l'espai central del sobiranisme, de regeneració democràtica, netament independentista i de dimensionar de les classes mitjanes. Aquest projecte avui existeix i es diu Demòcrates de Catalunya".

El demòcrata Marc Rocas, portaveu d'Estudis i Programes de la formació política, al final de la roda de premsa ha presentat el Campus Demòcrata del proper 16 de juliol. Rocas ha afirmat: "Hem concebut els Campus Demòcrates com a esdeveniments oberts a tothom que es portaran a terme de forma periòdica per aproximar qüestions d'interès polític, amb un doble objectiu: facilitar informació detallada i punts de vista d'experts sobre les diferents matèries tractades i despertar la reflexió i el debat.".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat