Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de desembre del 2015 | 12:44
Notícia · Política catalana

Duran ajorna la seva dimissió fins l'abril

Espadaler: "Duran Lleida no ha posat el càrrec a disposició del partit, ni ningú l'hi ha demanat". Sembla que Duran es planteja la retirada i que està valorant diferents propostes del sector privat, entorn de La Caixa o la creació amb el seu amic Josep Sánchez Llibre d'un bufet-lobby per aprofitar els seus contactes amb els poderosos de Madrid i Barcelona.

Segona derrota consecutiva en tres mesos. El comitè de govern d'Unió es va reunir dilluns per analitzar la desfeta de les eleccions generals del 20-D i va acordar la convocatòria d'un congrés per al dia 16 d'abril, en què es ratificaran els nous càrrecs de la formació. En aquest congrés, el secretari d'Unió, Ramon Espadaler, podria substituir Josep A. Duran Lleida al capdavant del partit, tal com ja va apuntar el mateix Duran la nit electoral. L'escissió d'Unió ha deixat el partit sense sector crític, cosa que fa molt difícil que es presenti una llista alternativa.

Duran Lleida, que no va comparèixer davant dels mitjans després de la reunió, ja havia avançat diumenge al vespre que no dimitiria fins que estiguessin decidits els nous quadres de la formació. Espadaler va ser novament l'encarregat de donar la cara i de reconèixer la derrota sense pal·liatius que ha patit Unió en aquestes eleccions, quedant sense representació al Congrés dels Diputats, tres mesos després de no obtenir cap diputat en les eleccions al Parlament del 27-S.

Pel que fa a les finances del partit, Espadaler no va voler explicar als mitjans de comunicació quin és el seu pla de contingència i es va limitar a dir que "Unió anirà plantejant solucions amb tota normalitat". Una de les fórmules passaria per vendre's les seus per poder eixugar una part del deute de 16 milions que té contrets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat