Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de juliol del 2011 | 19:00
Notícia · Política catalana

El Pla estratègic de Mascarell per a la cultura

Amb un pressupost "enormement baix" i una Llei del Cinema passada per la trituradora, Ferran Mascarell ha presentat aquesta setmana el Pla Estratègic de la Cultura 2011-2021, un programa cultural que ha d'"enfortir el país".

Ferran Mascarell

Barcelona · El Conseller de Cultura Ferran Mascarell ha presentat aquesta setmana el Pla Estratègic de la Cultura 2011-2021, també anomenat Pacte per a la Cultura, un programa que ha de guiar les polítiques en aquest àmbit pels propers 10 anys. Amb el sector cultural català plenament en contra de la gestió del conseller, que segueix la línia de l'aixeta tancada del president Mas, Mascarell ha defensat aquest Pla com un pacte que "apel·la al conjunt de la societat catalana" i dóna valor "a l'àmbit de la identitat, la creativitat, el progrés i la comunitat".

Segons ha informat Mascarell en una roda de premsa, el programa presentat pel conseller és un encàrrec del Govern des de l'inici de la legislatura per tal de fer una reforma completa del sistema cultural català que permeti "liquidar totes les duplicitats i irracionalitats que s'han anat produint al llarg dels últims anys". En aquest sentit, el conseller ha volgut presentar aquest programa com una "ofensiva a favor de la cultura" que suposi un "esforç d'enfortiment de la cultura catalana i del país".

Mascarell no ha deixat clar, però, si aquest enfortiment suposarà l'aplicació total de la Llei del Cinema, que ha de permetre la meitat de cintes doblades al català, o si, per contra, seguirà el seu criteri de fer un "acord de bona voluntat" amb les majors que permeti "bastant més de català al cinema".

Els principals objectius del Pla Estratègic de la Cultura 2011-2021 són:

• Establir un diàleg permanent entre el Departament de Cultura i el sector cultural per tal de treballar conjuntament per donar a la cultura la màxima centralitat i potència dins la societat.
• Fixar un marc d'actuació global definit des d'una perspectiva oberta, en diàleg amb altres administracions i sectors de la societat i de l'economia.
• Motivar el conjunt de la societat catalana a favor de la cultura i treballar en un mapa de responsabilitats compartides per definir un marc de cooperació interinstitucional, públic, privat i associatiu.
• Avançar cap a un model cultural compartit per tots els agents implicats, eficient i competitiu, que faci possible posicionar Catalunya a l'avantguarda de les polítiques culturals del món.
• Desplegar i enfortir la realitat cultural catalana per situar el model cultural del país com a referent i marca internacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat