Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de setembre del 2016 | 10:07
Notícia · Política catalana

El president de la Generalitat anuncia que anirà a la manifestació de la Diada

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que el president ha comunicat en la reunió que ha tingut amb l'ANC i Òmnium Cultural la seva voluntat de participar a la mobilització de la Diada.

El president ha dit que ho farà a Salt, una de les cinc seus dels actes, però "com qualsevol altre ciutadà" i "defugint tot el protagonisme" ja que entén que "és el dia de les entitats, de la ciutadania". La portaveu ha assegurat que aquesta voluntat del president de participar-hi com un ciutadà més és perfectament "compatible amb el seu càrrec". La consellera ha afegit que "la vessant institucional és clara i tinguda en compte, però el president té tot el dret a manifestar-se com un ciutadà més en un acte cívic, pacífic i democràtic".

Munté ha destacat la "coincidència de lemes i objectius entre les mobilitzacions convocades pel proper 11 de setembre i el repte democràtic de primer ordre que surt del mandat del passat 27 de setembre". De fet, la consellera ha explicat que el Govern se sent molt còmode amb el lema de la Diada i ha anunciat que hi haurà presència de tots els membres del govern a les cinc ciutats que són seu dels actes, a excepció del conseller d'Interior, Jordi Jané, que estarà al capdavant de la coordinació de seguretat de la jornada.

Munté ha anticipat que "l'agressivitat" i l'actuació dels estaments de l'Estat dels darrers dies i mesos, "de ben segur que conviden a la manifestació, una convocatòria que és del tot pacífica, del tot democràtica" i que "vol ressaltar aquells drets que tenim com a poble i aquell mandat democràtic que pretén assolir aquestes cotes de llibertat, aquest estat independent per Catalunya, i que a més té un recolzament ciutadà tan important com el que té".


En una entrevista al diar Ara Puigdemont ha explicat que hi anirà en coherència amb el govern independentista que representa. "És la primera vegada que hi ha un president escollit per una majoria independentista i que té un mandat explícit", argumentava.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat