Indica publicitat
Diumenge, 24 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de juliol del 2016 | 16:19
Notícia · Política catalana

El president Puigdemont anuncia que se sotmetrà a la qüestió de confiança el pròxim 28 de setembre

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ratificat avui davant del ple del Parlament la seva voluntat de sotmetre's a una qüestió de confiança i ha anunciat que ho farà el pròxim 28 de setembre. "Aquesta és la data que pertoca per poder tenir un debat serè i deslligat d'altres consideracions

i poder recavar del Parlament la confiança que espero que m'atorgui per poder culminar el procés que els ciutadans ens van encarregar el 27S", ha explicat.

Durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest matí, el cap de l'Executiu ha remarcat que els motius que el van portar a presentar la qüestió de confiança "romanen intactes i, per tant,  no només la mantinc sinó que crec que queda perfectament justificada per una qüestió de coratge polític". Un coratge, ha afegit, "de fons democràtic", perquè"quan un Govern perd la majoria parlamentària amb una llei tan important com la dels pressupostos, el que ha de fer és afrontar-ho i entendre que aquest problema s'ha de resoldre políticament i amb l'alçada i la transcendència que té el problema".

"La qüestió de confiança permetrà comprovar si el Parlament ratifica o retira el suport indispensable perquè aquest Govern compleixi el seu encàrrec, que és portar el país a les portes de la independència", ha remarcat Puigdemont, qui ha fet notar que "per fer-ho necessita unes eines, lleis, pressupostos i estabilitat parlamentaria".

 

En un altre moment del ple, i en resposta al grup parlamentari popular, Carles Puigdemont ha recordat que en els set mesos que fa que és president s'ha sotmès a 15 sessions de control i dos plens específics, mentre que Mariano Rajoy, en els vuit mesos que porta com a president en funcions,"s'ha sotmès a zero" compareixences parlamentàries.

El president Puigdemont també ha contraposat que al Govern de la Generalitat "es prenen decisions amb tota transparència i explicació", mentre que en el cas de l'Estat "encara no hi ha no només govern sinó que continua de ministre algú que sí que ens hauria d'escandalitzar per haver intentat confondre clarament els poders, barrejant i manipulant l'ús de la judicatura en benefici polític i perseguint la gent que pensa de manera diferent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat