Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de març del 2016 | 13:25
Notícia · Política catalana

ERC estaria en disposició de saldar tot el seu deute financer aquest 2016

Els números els surten als republicans. Així i gràcies a una política de reducció de despeses (sobretot electorals) sumat a un creixement continuat dels ingressos com a conseqüència directe del seu increment electoral fa que aquests estiguin en disposició de cancelar ja enguany, si així ho volguessin, la totalitat del seu deute amb les entitats bancàries.

D'aquesta manera ERC disposa d'un pressupost un 70% superior al que tenia fa només dos anys. El secretari de finances i administració d'ERC, Jordi Roig  admet que quan va fer-se càrrec de la comptabilitat del partit a finals del 2011 com a integrant de l'equip de Junqueras, aquest ja era l'horitzó desitjat  "No dependre dels bancs era un objectiu de sentit comú".

Així, ERC ha aconseguit contenir el deute que arrossegava i com estem exlicant fins i tot eixugar-lo entre altres coses quan va prendre la decisió de limitar el seu pressupost electoral tenint en compte la subvenció  corresponent als seus resultats. D'aquesta manera ja la campanya per a les estatals del 2011 el pressupost  va ser un 60% inferior al de les anteriors eleccions. "No per fer una campanya més cara t'anirà millor" afirma  Roig.

A més a més, Explica Roig que el partit encara  té pendents de cobrar  les subvencions electorals de les tres convocatòries del 2015  que ascendeixen a un  total uns 3,5 milions i que si aquestes es fan efectives  a final d'any s'acabarà el deute.  El que no esperen els republicans, almenys per ara, és que l'Estat els compensi pels 1.056 immobles confiscats pel franquisme tal i com contempla la llei de memòria històrica del 2007 que establia un periode de cinc anys per fer-les efectives.

A tot això, cal sumar-li que el pressupost preveia una despesa per a dos processos electorals -es va elaborar amb les negociacions amb la CUP encallades- i no comptava amb els ingressos que comporta que el PSOE hagi facilitat el grup propi al Senat. 

Recordar també que els republicans es financien en part a través del 10% del sou dels seus càrrecs electes , una quantitat  però que no la rep ni se la queda el partit, sinó la seva fundació, la Irla. A nivell financer, a més, aquesta fundació és la propietària de la seu del partit, i aquest li paga un lloguer per usar-la.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat